Заболявания свързани с кръвоносната система – ПОЛАРИС ДИСК Приложения

Приложението на ПОЛАРИС диск при неразположения свързани с кръвоносната система са свързани основно с балансиране на главните енергийни центрове и прилагане върху засегнатите места, от където ще се благоприятства постигането на положителен ефект на изчистване на кръвта и тялото от насъбралите се токсини, което ще спомогне за процеса на регенерация. Едновременно с прилагането на диска, разбира се, е необходимо да се консултирате с вещи специалисти като: диетолог, йога или фитнес инструктор, психотерапевт – който ще спомогне за справянето с вече изграденият стереотип на възприятие и невъзможност за справяне със стреса, който ви е навлякъл текущият проблем. Промяната в модела на живот е от решаващо значение за подобряване на състоянието Ви.

Кръвоносната система се енергизира и контролира от предната и задната чакра на сърцето. В допълнение, физическото сърце е изградено основно от мускули, в голяма степен то се захранва енергийно и контролира от коренната чакра, но то също се влияе и от чакрата на слънчевият сплит, която обикновено причинява нарушения в неговата работа. В много, ако не и във всички случаи, стресът и отрицателните чувства (емоции) са главната причина за сърдечните заболявания. Повечето, ако не й всички пациенти със сърдечни заболявания имат не добре работеща чакра на слънчевият сплит. Част от мръсната енергия натрупана там, се придвижва към чакрата на сърцето и причинява влошаване на работата на физическото сърце. Не добрата работа на слънчевият сплит причинява също и влошаване на работата на черният дроб, което се отразява негативно на нивото на холестерола в тялото, в следствие, на което пък в дългосрочен план може да стигне до заболяване на сърцето. В много случаи малфункцията на слънчевият сплит довежда до нарушаване на работата на чакрата на гърлото, което от своя страна разстройва работата на сърцето.

Кръвоносната система се контролира и захранва енергийно основно от чакрата на сърцето и коренната чакра. Другите главни и второстепенни чакри също влияят върху кръвоносната система, затова е важно диска да се приложи върху всичките чакри според упътването в началото на прилагането.

Има много видове сърдечни заболявания. Те могат да се проявят като спиране на сърцето поради запушване или тромб в сърдечните артерии, уголемяване или не добра работа на сърдечните клапи, вроден порок (един или няколко отвора в стената, разделяща лявата от дясната страна на сърцето), неправилен сърдечен ритъм и т.н. При лечението на заболявания на сърцето е необходимо да бъдат лекувани следните чакри и органи:

 • Предна и задна чакра на сърцето
 • Физическо сърце
 • Предна и задна чакра на сърцето
 • Черен дроб
 • Чакра на гърлото
 • Коренна чакра

Сърцето е или с натрупване, или с изчерпване на жизнена енергия, или и двете едновременно. Прилагането на диска е решаващо в тази област, за да може баланса му да се възстанови. Друго важно действие е прилагането на диска в областта на задната и предната чакри на слънчевият сплит, за да може да започне изчистването на мръсната енергия, която се явява като основна причина за възникване на заболяването. Черният дроб е засегнат. Коренната чакра е също необходимо да бъде енергийно захранена.

От пациентите страдащи от сърдечни заболявания се очаква да спрат да пушат, да регулират своите чувства и възприятия, да обърнат внимание на хранителният си режим, да наблегнат на изчистване на тялото и мислите, както и може би да започнат да практикуват йога, медитация и дихателни техники, които ще облекчат и подобрят значително състоянието им.

 

Днес ще посочим стъпките, които може да приложите при Атеросклероза:

 1. Приложете диска на всички главни чакри, както е описано в упътването с цел баланс на всички главни чакри. – тази сесия може да се приложи сутрин или вечер.
 2. Допълнителна сесия, която може да се приложи 3 пъти седмично едновременно с точка 1:
 • 6-та чакра – междувеждието (1-3 мин)
 • Чакрата на челото (1-3 мин)
 • Коронна чакра – темето (1-3 мин)
 • Второстепенната чакра на тила (1-3 мин)
 • Второстепенни чакри на челюстта (1-3 мин)
 • Чакрата на гърлото (5-10 мин)
 • Вторичната чакра на гърлото (5-10 мин)
 • Предна и задна чакра на сърце (5-10 мин)
 • Предна и задна чакра на слънчев сплит (5-10 мин) и черен дроб (10-15 мин)
 • Чакра на пъпа (5-10 мин)
 • Полова чакра (5-10 мин)
 • Коренна чакра (5-10 мин)
 • При всяка възможност да се поставя и на второстепенните чакри на крака и ръце, чието захранване подпомага коренната чакра, която беше отговорна за костната система и за мускулите.

тялоДушевните аспекти върху, които може да се обърне внимание специално при атеросклерозата за следните:

Най-често свързаните емоции на това състояние са: гняв, грубост, чувство за емоционална скованост и липса на гъвкавост. Тези емоции, които са провокирани в даден момент блокират или разбалансират чакрата на слънчевият сплит, която от своя страна повлиява сериозно на черния дроб и от там на пречистването на кръвта, което път води до повишаването на нивата на холестерола в кръвта… Ако пречистването на организма не е ефективно от там цялата система се срива, ако не се обърне внимание на време.

Ограничаващи убеждения: Аз съм блокиран/а за любовта и радостта в моя живот. Обстоятелствата, в които се намирам са постоянно предизвикателство за мен. Моят гняв продължава да гнои и бере. Аз съм неподатлив на промяна и на движение.

Позитивни утвърждения, които бих подпомогнали подобрение на състоянието: Аз се отварям нашироко за красивия поток на живота. Аз приемам любовта. Аз съм отворен за даване и получаване в равна мярка. Моят живот е изпълнен с радост. Оставам гъвкав. Куражът тече през сърцето ми и се влива във всяко мое действие.

За съжаление много малко от нас са достигнали до нивата на съзнание, което ще им позволи да видят колко важно е съзнателният контрол върху възприятията ни, както и колко малко знаем за себе си като организми, и колко уникално умни са нашите тела. Прилагането на диска заедно с осъзнати мисли и действия в насока подобрени на състоянието ще даде прекрасни резултати в един дългосрочен план.

В конкретния случай за приложението на ПОЛАРИС диск при заболявания свързани с кръвоносната система е чудесна практика. Дискът действа на енергийно ниво, за да започне процеса на регенерация, докато ние третираме и подпомагаме на физическо ниво. Както вече споменахме в предишни статии – регенерацията на клетъчно ниво е нещо, което всъщност нито едно от лекарствата, които вземаме не прави за нас. Ние самите можем да направим това, като приложим диска според упътванията и да поискаме истински да сме здрави и жизнени. Много е важна също и нагласата за подобряване на състоянието, затова е препоръчително да се направи и една консултация с психотерапевт, за да може да се осъзнае истинското желание. Понякога сме се хванали за заболяването, защото сме си го поддържали за дълго време и на подсъзнателно ниво изпитваме страх да го пуснем. Затова право напред, ние сме с Вас. Искате истински да се погрижите за себе си – Вие сте на правилното място.

 

 

Благодарение на д-р Дино Томич дискът е вече при нас.

 

Коментарите са затворени