Хернията представлява издаване напред на съдържанието на дадена кухина през нейните стени заради слабост или дефект на стената. Ингвиналната херния, като разновидност херния, може би най-често срещаната и представлява издаване на част от съдържанието на корема, като например на някоя извивка на тънкото черво, през ингвиналния канал, разположен малко над и встрани на пубисната кост. Ингвиналната херния се среща обикновено при мъжете, и когато възникне в зряла възраст, често е свързана с отпуснати коремни мускули.

Според изследване за ефектите от йога терапията при обратима ингвинална херния-  Effect of yoga therapy in reversible inguinal hernia: A quasi experimental study“ проведено от International Journal of Yoga…… ефекта на йога терапията при обратима ингвинална херния до януари 2012 не е изследван, като това проучване дава точно това. Йога терапията е проведена в продължение на три месеца, като след това е направена оценка.

Прилагането на диск ПОЛАРИС при ингвинална херния би помогнало за възстановяването на стената и възникналото изпъкване на вътрешностите, но както е описано в проучването, за да може да има една отлична регенерация на засегнатите тъкани и мускули е необходимо на физическо ниво да се приложат упражнения и хранителен режим за възстановяване на коремната стена и нейната здравина. Това може да стане чрез йога практика и балансирано хранене, целящо навременното освобождаване на храната от храносмилателната система през отделителната система.

Полагайте ПОЛАРИС диск както е описано в упътването с цел балансиране на всичките енергийни центрове. В допълнение на това, прилагайте диска с областта на хернията, задържате в тази област от 15-30 минути с почивки. За да има намалена устойчивост на коремната мускулна стена, това означава, че първа чакра не е добре функционираща, или спяща. Тази чакра е отговорна за както за костната система, така и за мускулатурата.

Възстановяването на енергийния баланс на тялото е от голямо значение, за преодоляването на редица заболявания, които са възникнали поради недостиг или блокаж на някой от енергийните центрове, откъдето се получава липса или недостиг на жизнена енергия до дадени органи и тъкани. Тези органи и тъкани, от своя страна започват да дърпат жизнена енергия от други близки места, което създава дисбаланс. При задържане на енергийния дисбаланс за продължителен период от време, в следствие се проявява като физическо неразположение или заболяване.

За лечението на Ингвинална Херния може да се подходи по следният начин: 1. Прилагайте Поларис Диск, както е описано в упътването, в допълнение прилагайте описаните по-горе приложения; 2. Обърнете се към вещ инструктор по терапевтична йога за упражнения подходящи за индивидуалният ви случай; 3. Обърнете се към Диетолог, който ще ви изгради хранителен режим подходящ за индивидуалният ви случай.

Коментарите са затворени