Мозъчен Инсулт – ПОЛАРИС диск приложения

Инсулт или „мозъчна атака“ е възможно да се получи, когато циркулацията на кръв към мозъка бъде възпрепятствана. Възможно е мозъчните клетки да бъдат засегнати и увредени от намаляване на кръвния поток и от липсата на кислород. Има два основни вида инсулт: тези, причинени от запушване на кръвоносен съд. Макар и да не е фатално, блокирането на кръвоносен съд в мозъка или шията – исхемичен инсулт – е най-честата причина за около 80% от инсултите. Блокажа може да произтича от следните състояния:

 • образуването на съсирек в кръвоносен съд на мозъка или врата, наречен тромбоза;
 • движението на съсирек от друга част на тялото, като сърцето към врата или мозъка, наречено емболия;
 • или тежко стесняване на артерията или водеща до мозъка, наречена стеноза.

Кървенето в мозъка или пространствата около мозъка причинява втори вид инсулт, наречен хеморагичен инсулт.

Ще обърнем внимание на:

 • причинен от запушване на кръвоносен съд в мозъка, дължащо се на прогресивно стеснение на мозъчните артерии – исхемичен
 • причинен от мозъчна хеморагия в резултат на високо кръвно налягане – хеморагичен

В случаите на прогресивно стесняване на мозъчните артерии са засегнати коронната чакра, чакрата на челото, аджна чакра, второстепенната чакра на тила, второстепенните чакри на челюстта, чакрата на гърлото, чакрата на слънчевият сплит, чакрата на черният дроб и коренната чакра. Необходимо е старателно прилагане на диска на второстепенната чакра на тила, второстепенните чакри на челюстта и чакрата на гърлото, тъй като те влияят на сънните артерии, които кръвоснабдяват мозъка. Недобрата работа на чакрата на слънчевият сплит може да доведе до недобра работа на чакрата на гърлото, второстепенните чакри на челюстта и на тила. Продължителните отрицателни чувства могат да засегнат мозъчните артерии.

Важно е да се прилага диска в засегнатата мозъчна област, за да може да се получи изчистване от затлачената мръсна енергия там, както и целият мозък, особено средната му част, където се намира двигателната област, която обикновено е засегната. Засегнатата област нормално има натрупване на пранична енергия, която чрез прилагането на диска ще бъде нормализирана. В някои случаи само старателното прилагане на диска за изчистване на засегнатата област и на цялата област на главата, както и изчистването и захранването с енергия на второстепенните чакри на челюстта и чакрата на гърлото  води до забележително подобрение. Периодът за постигане на такова подобрение варира от степента на засягане и индивидуалният случай на човек.

Приложението на диск ПОЛАРИС в случай на запушване на кръвоносен съд в мозъка:

 1. Приложете общото балансиране на енергийните си центрове както е описано в упътването. Прилагайте ежедневно докато е необходимо, 2-4 седмици ежедневно, след това може да се намали на 3 пъти седмично.
 2. Приложете диска в областта на засегнатата част на главата, като прилагате с почивки на чакрата на челото, аджна чакра, коронната чакра, и второстепенната чакра на тила. Правите почивка от 1-2 часа и повтаряте процедурата, като задържате на всяко място 1-3 минути на всяко от посочените места. (естествено слушайте тялото си)
 3. В допълнителна сесия приложете диска в областта на врата и гръбначният стълб, като приложението на диска може да е за времетраене по-дълго от 10-15 мин., тъй като в тези области няма главни чакри. Ако лявата страна на мозъка е засегната, е необходимо да се наблегне на лечението на дясната страна на гръбначният стълб. Ако е засегната дясната страна на мозъка, трябва да се наблегне на лечението на лявата страна на гръбначният стълб.
 4. При приложението на диска на гръбначният стълб в областта на задната чакра на сърцето, белите дробове също ще бъдат подпомогнати, което е много важно, защото оказва изчистващо и разширяващо действие върху артериите.
 5. Другите чакри, на които да се обърне внимание в допълнение към общото приложение е – черен дроб, коренна и пъпна чакри (за укрепване на тялото), полова чакра (за укрепване на краката).
 6. Ако е засегнат крак – да се приложи на всички второстепенни чакри – тазобедрени, коленни, на стъпалата – прави се с цел за подобряване на оросяването.
 7. Ако е засегната ръка – да се приложи на всички второстепенни чакри там – мишници, лакът, длани – прави се с цел подобряване на оросяването.
 8. Прилагането на диска да продължи, колкото време е необходимо за индивидуалният пациент. В допълнение към приложението на ПОЛАРИС диск, пациента е желателно да посещава физиотерапия, хидротерапия, масажи за стимулиране и наместване на гръбначният стълб, редовни упражнения, и от изключителна важност е посещението при вещ психотерапевт, за справяне и преодоляване на емоции, възприятия и това, от поведенческият модел на пациента, което го е довело до това състояние.

тялоПрилагане на ПОЛАРИС диск при инсулт, причинен от мозъчна хеморагия, дължаща се на високо кръвно налягане.

 1. Приложете общото балансиране на енергийните си центрове както е описано в упътването. Прилагайте ежедневно докато е необходимо.
 2. При все още налично високо кръвно налягане – диска да се прилага старателно на чакрата менг мейн и на слънчевият сплит. (виж на снимка). Прилагането в тези области може да подпомогне за намаляването на размера на чакрата менг мейн, за да се подобри кръвното налягане.
 3. Да се приложи диска в засегнатата област на главата. Ако е засегната дясната страна на тялото, е необходимо диска да се приложи върху лявото полукълбо на мозъка или обратно.
 4. Диска да се приложи старателно и с почивки (понеже е главата)на коронната чакра, чакрата на челото, аджна чакра и второстепенната чакра на тила. Правите почивка от 1-2 часа и повтаряте процедурата, като задържате на всяко място 1-3 минути. (естествено слушайте тялото си)
 5. В допълнителна сесия приложете диска в областта на врата и гръбначният стълб, като приложението на диска може да е за времетраене по-дълго от 10-15 мин., тъй като в тези области няма главни чакри. Ако лявата страна на мозъка е засегната, е необходимо да се наблегне на лечението на дясната страна на гръбначният стълб. Ако е засегната дясната страна на мозъка, трябва да се наблегне на лечението на лявата страна на гръбначният стълб.
 6. При приложението на диска на гръбначният стълб в областта на задната чакра на сърцето, белите дробове също ще бъдат подпомогнати, което е много важно, защото оказва изчистващо и подпомагащо артериите действие.
 7. Другите чакри, на които да се обърне внимание в допълнение към общото приложение е – черен дроб, коренна и пъпна чакри (за укрепване на тялото), полова чакра (за укрепване на краката).
 8. Ако е засегнат крак – да се приложи на всички второстепенни чакри – тазобедрени, коленни, на стъпалата – прави се с цел за подобряване на оросяването.
 9. Ако е засегната ръка – да се приложи на всички второстепенни чакри там – мишници, лакът, длани – прави се с цел подобряване на оросяването.
 10. Прилагането на диска да продължи, колкото време е необходимо за индивидуалният пациент. В допълнение към приложението на ПОЛАРИС диск, пациента е желателно да посещава физиотерапия, хидротерапия, масажи за стимулиране и наместване на гръбначният стълб, редовни упражнения, и от изключителна важност е посещението при вещ психотерапевт, за справяне и преодоляване на емоции, възприятия и това, от поведенческият модел на пациента, което го е довело до това състояние.

ПОЛАРИС диск – изборът да бъдем здрави!

Коментарите са затворени