ПОЛАРИС ДИСК приложение при Диабет – Жлезите с вътрешна секреция

Жлезите с вътрешна секреция, една система, която в даден момент е трудно да се регулира един път като е разбалансирана. Но тук, благодарение на ПОЛАРИС диск,  можем с постоянство да направим разлика в състоянието си. ПОЛАРИС диск, разработката на д-р Дино Томич, която до момента помага на хиляди хора за справянето и преодоляването на различни неразположекия. Едно от тези неразположения или още както биха могли да бъдат наречени- сигнали/реакции на тялото е диабетът. Тялото ни иска да покаже, че е време да направим радикални промени в живота си. Може би ще е по-лесно да се възприеме от всички нас, като започнем да се стараем да слушаме/усещаме тези сигнали и им обърнем необходимото внимание от всеки ъгъл, вместо да чакаме последния момент, когато състоянието е вече трудно обратимо. Нашето тяло е ценен инструмент, който е изключително умен и уникален по своята същност. То е изградено от няколко фини енергийни тела и енергийни центрове, които, когато в дисбаланс ни причиняват дискомфорт и здравословни неразположения, ако сме поддържали състоянието в дългосрочен план.

В енергиен аспект аджна чакра контролира системата на жлезите с вътрешна секреция. Коронната чакра и чакрата на челото контролират и захранват енергийно епифизата. Аджна чакра пък е отговорна за хипофизата. Чакрата на гърлото захранва и контролира щитовидната и паращитовидните жлези. Чакрата на сърцето захранва и контролира тимусната жлеза. Чакрата на слънчевият сплит захранва и контролира задстомашната жлеза (панкреаса). Половата чакра е отговорна за половите жлези. Чакрата на гърлото, която е по-висшето съответствие на половата чакра, също оказва влияние върху половите жлези. Чакрата менг мейн и половата чакра контролират и захранват надбъбречните жлези, а чакрата на слънчевият сплит оказва влияние върху Менг мейн и половата чакра, поради което оказва влияние и на надбъбречните жлези.

Чакрата на сърцето и тимусната чакра помагат на аджна чакра в регулирането и хармонизирането на по-високо разположените главни и второстепенни чакри и органите, за които те отговарят. Тимусната жлеза оказва влияние върху сърцето, кръвното налягане, гърлото, щитовидната жлеза, паращитовидните жлези и органите разположени в главата. По-високо разположените чакри са чакрите над слънчевия сплит.

Кръвното налягане също може да бъде постепенно намалено чрез освобождаване и захранване на чакрата на сърцето и тимусната жлеза. Захранването се прави през задната чакра на сърцето. Това постепенно нормализира чакрата на слънчевият сплит и чакрата менг мейн.

Самолечението с жизнена енергия и ПОЛАРИС Диск при високо кръвно налягане може също да бъде направено, като се усмихвате на вашата предна чакра на сърцето и на тимусната жлеза за 6-7 минути или също с прилагането на диска изпращате енергия на любов и щастие. Как може да направите това? Застанете пред огледалото, поставете диска в областта на сърцето и насочете погледа си, което ще ви фокусира в сърцето и после в тимуса. В повечето случаи това постепенно нормализира чакрата на слънчевият сплит и чакрата менг мейн.

Чакрата на пъпа помага на аджна чакра да регулира по-ниско разположените главни и второстепенни чакри, и органите, за които те отговарят. По-ниско разположените чакри са менг мейн,  половата и основната чакри и второстепенните чакри на краката.

Епифизата има съответна второстепенна чакра на епифизата. Хипофизата има съответна второстепенна чакра на хипофизата. Щитовидната жлеза има съответно лява и дясна второстепенна чакра на щитовидната жлеза. Паращитовидните жлези имат четири третостепенни чакри на паращитовидните жлези. Тимусната жлеза има второстепенна чакра на тимусната жлеза с лява и дясна третостепенна чакра на тимусната жлеза. Задстомашната жлеза (панкреас) има второстепенна чакра, с оше две третостепенни чакри на горната страна на задстомашната жлеза. Надбъбречните жлези имат съответно лява и дясна второстепенна чакра. Тестисите имат съответно лява и дясна второстепенна чакра на всеки един от тях. Яйчниците имат второстепенни чакри от ляво и дясно на всеки един от тях.

Диабет

В класическата медицина е прието, че диабет се появява в резултат на неспособността на панкреаса да поддържа нормални нива на кръвната захар. Инсулинозависимият диабет (Тип1) се появява, когато панкреаса произвежда малко или никакъв инсулин. За инсулинонезависим диабет (Тип2) говорим, когато панкреаса произвежда минимални количества или клетките не реагират на него. Ако не им се обърне внимание и двете заболявания могат да доведат до смърт. Диабетът от Тип 1 се свързва с вирусна инфекция, в резултат, на която се унищожават клетките произвеждащи инсулин. Диабетът от Тип 2 има връзка с възрастта и/или затлъстяването. Лечението на диабет от Тип 1 се провежда чрез инжектиране на инсулин, диета и физически упражнения. Тип 2 се лекува чрез диета, упражнения и в някои случаи се приемат лекарства, за да се стимулира производството на инсулин, а в редки скучаи, чрез инжектиране на инсулин.

Според природолечението и енерголечейието причина за диабета са високите нива на стрес, изтощение на надбъбречните жлези и продължителното натоварване на панкреаса и черният дроб, основният фактор при лечение тук е диетата.

Панкреатичен диабет – инсулинонезависим – Тип 2

Този тип захарен диабет може да се дължи на недостиг на инсулин или на неспособността на организма да оползотворява инсулина. Чакрата на слънчевият сплит обикновено е с натрупване на болестотворна/застояла енергия. В повечето случаи панкреаса е леко възпален. Черният дроб и бъбреците са частично засегнати. Аджна чакра, чакрата на пъпа и коренната чакра са също частично засегнати.

Стъпки:

  • Приложете диска през първите 2-4 седмици според упътването му за балансиране на всичките чакри ежедневно. В последствие може за се намали на 3 пъти седмично., в зависимост от състоянието на всеки индивидуално разбира се, ежедневното прилагане може да бъде приложено и за по-дълъг период.
  • Допълнително, прилаганите на предна и задна чакра на слънчевият сплит, черният дроб и панкреаса. – това ще помогне за изчистването и захранването на тези части на тялото и органите към тях. Прилагайте 4 пъти седмично по 5-15 мин.
  • Много важно е да се отдели още внимание на аджна чакра, като през първите 4 седмици се правят по 3 сесии на ден с почивки между тях, като всяка сесия е с продължителност между 1-3 минути.
  • Приложение върху чакрата менг мейн, бъбреците, допълнително захранване на коренна и пъпна чакра през първите 4 седмици – с период на продължение на сесия от 5-15 минути дневно.
  • Допълнително прилагане на предна и задна чакра на сърцето, чакра на гърлото, чакра на чело, коронна чакра, второстепенна чакра на тила, както и на второстепенната чакра в основата на главата (тази чакра се намира на три пръста под второстепенната чакра на тила.). Тези допълнителни сесии да се прилагат в останалите 3 дни от седмицата.

Панкреатичен диабет – инсулинозависим – Тип 1

Предната чакра на слънчевият сплит е значително блокирана и има заседнала болестотворна енергия там, която задръства потока от енергия нагоре по каналите и съответно органите свързани с тази чакра страдат от енергиен недостиг (т.е панкреас, черен дроб, стомах, и др.). Докато задната чакра на слънчевият сплит е с натрупване, което ПОЛАРИС диск ще балансира, поради излъчваната от него нулева енергия, чието действие е да балансира с точното и необходимо количество енергия. Също, предна и задна чакра на далака са с натрупване. Аджна чакра, коренна и чакра на пъпа са засегнати.

Стъпки на приложение на ПОЛАРИС диск:

  • Приложете диска през първите 2-4 седмици според упътването му за балансиране на всичките чакри ежедневно. В последствие може да се намали на 3 пъти седмично., в зависимост от състоянието на всеки индивидуално разбира се, ежедневното прилагане може да бъде приложено и за по-дълъг период.
  • Допълнително прилагане на диска в областта на предна и задна чакра на слънчев сплит, на предна и задна чакра на далак, черен дроб, панкреас, коренна, пъпна, и аджна чакра. Това приложение да се изпълнява 4 пъти седмично. През останалото време да се прилага по общото упътване на диска за баланс на енергийните центрове.
  • Допълнително прилагане на предна и задна чакра на сърцето, чакра на гърлото, чакра на чело, корона чакра, второстепенна чакра на тила, както и на второстепенната чакра в основата на главата (тази чакра се намира на три пръста под второстепенната чакра на тила.). Тези допълнителни сесии да се прилагат в останалите 3 дни от седмицата. Времетраене на допълнителна сесия – чакри разположени по тялото 5-15 мин, а чакрите разположени по главата 1-3 мин.

Аджна чакра е отговорна за хипофизата ни, а хипофизата е кралицата на жлезите с вътрешна секреция. Тя командва всичките до една, тя променя кодовете, ако ние с възприятията си, които са тясно свързани с третото ни око, и вижданията ни за света около нас и в самите себе си. Имайки предвид това, ние задължително ще приложим ПОЛАРИС диск за подобряване на функцията на тази чакра и жлеза.

Едновременно с диска, е желателно да се свържете с компетентни лица в сферата на диетологията, психотерапевт, йога, хидролечение, ежедневни разходки и движение (тъй като физическата активност подобрява кръвообращението), за да може да се започне една цялостна трансформация на модела на поведение, който е причинил съответната нормална реакция на организма, наречена диабет. И да, написахме нормална реакция – точно така – това е нормална реакция на организма, която цели да ни покаже, че е необходимо да направим радикална промяна в разбиранията и живота ни. Нашето тяло е изключително умно и то ни предупреждава, когато има вероятност да пострадаме, но не винаги ние го слушаме или поддаваме на интуицията.

Прилагането на ПОЛАРИС диск може само да подобри състоянието Ви. Не пропускайте възможността да помогнете на тялото си на енергийно ниво, което ще позволи процесът на регенерация да започне. Помогнете на надбъбречната си жлеза, както и на засегнатите органи да получат необходимата си енергия с ПОЛАРИС диск.

ПОЛАРИС диск – изборът да бъдем здрави!

 

 

тяло

Коментарите са затворени