Поларис диск приложения – поредица от статии за чакрите и асоциираните с тях заболявания и приложения на диска (част 1)

 

Благодарение на гениалните учени Джордж Лаковски и Никола Тесла в момента вече й в България можем да се сдобием с уникалния по рода си – ПОЛАРИС диск, който е пригоден за условията на нашия живот от д-р Дино Томич – сръбски акушер-гинеколог, и дълги години експерт в областта на алтернативните лечения.

ПОЛАРИС е мощно средство за повишаване на прилива на биоенергия (жизнена енергия) в организма. Става въпрос за чиста наука, т.е. за ефекти на физиката. Днес е безспорно, че ние сме същества с енергийна природа и всички, на които това не им е ясно, ще се убедят лично, прилагайки ПОЛАРИС.

Болестта на физическо ниво се появява известно време след като се стигне до спад на нивото и нарушаване на хода (на застой) на енергията в нашия организъм.

ПОЛАРИС може да се използва като начин за зареждане и лечение на енергийните центрове (така наречените чакри), които отговарят за снабдяване на органите с жизнена енергия, като го поставите или директно  върху болните места, или там, където имате проблем.

Чакрите и асоциираните с тях органи и заболявания

Чакрите са основните входни врати за навлизане на жизнена енергия в тялото. Тялото има сложна енергийна система, която се изучава в подробност в източната медицина. Всяка чакра има своя подчакра или няколко подчакри. Тези подчакри се наричат второстепенни чакри. В различните литератури подчакрите или второстепенните, третостепенните чакри може да са още оприличени като меридиани. Например, коренната чакра е главна чакра, която има много подчакри по ръцете и краката. Второстепенните чакри на дланта, има свои подчакри (третостепенни), които са разположени по ставите и върховете на пръстите. С други думи, тялото има множество малки и големи чакри или завихряния от енергия, които също отговарят на акупунктурните точки. Познанието за местоположението на главните чакри и на техните функции е достатъчно условие за желаещия да лекува.

Главните чакри не само контролират и енергизират жизненоважните органи в тялото, като същевременно контролират и влияят върху менталното и духовното състояние на личността.

В поредицата от статии ще бъдат описани всяка една от чакрите, които би ни помогнала в процеса на лечение. В допълнение към това ще споделим някои заболявания и връзката им с чакрите.

Коренна чакра

Коренна чакра или още наречена основна или първа чакра. Тази чакра се намира в основата на таза или перинеума. Има четири венчелистчета и съдържа червена и оранжева пранична енергия. През коренната чакра може да се захранва енергийно и контролира:

 • Мускулната и костната системи
 • Гръбначния стълб
 • Надбъбречните жлези
 • Образуването и качеството на образуваната кръв
 • Тъканите на тялото и вътрешните органи
 • Степента на растеж на клетките
 • Степента на растеж на децата
 • Общата жизненост
 • Телесната температура
 • Сърцето и половите органи

В случаите, когато коренната чакра не работи добре това може да се прояви като:

 • Проблеми с гръбначния стълб
 • Заболявания на кръвта и алергии
 • Бавно заздравяване на рани и счупени кости
 • Артрит или ревматизъм
 • Проблеми с растежа
 • Ниска жизненост
 • Рак и левкемия
 • Заболявания на сърцето
 • Заболявания на мозъка
 • Заболявания на половата система

Коренната чакра захранва енергийно мускулната система и затова сърцето е също засегнато. Следователно в този случай както коренната, така и чакрата на сърцето не работят добре, което означава, че е необходимо ПОЛАРИС ДИСК  да се поставя на тези енергийни центрове.

Част от праничната енергия на коренната чакра се придвижва също и до мозъка, поради, което не добре функциониращата чакра може да засегне и мозъка. Част от преобразуваната пранична енергия от коренната чакра е необходима за правилната функция на чакрите на главата.

Много често по-възрастните хора имат сравнително блокирана или спяща коренна чакра, което намалява техните жизнени сили, което пък води до отслабване и смаляване на телата им, гръбначният им стълб има склонност към изкривяване, зарастването на раните и счупените кости става по-бавно и са склонни към развиването на артрит. Доброто състояние на коренната чакра е предпоставка за запазването на доброто здраве и младостта.

Коренната чакра е център на самосъхранението или само-предпазването. Хората със силна и активирана чакра като цяло са по-динамични, но ако тя е твърде активирана, това може да се изрази като свръх-активност, безпокойство и безсъние. При хора със слабо активирана коренна чакра, това се изразява като мързел, непрактичност и нереалистични представи.

Второстепенните чакри на стъпалата и коренната чакра са главните входни врати за земна пранична енергия.

тяло

Заболявания свързани с недобре функционираща коренна чакра.

Имунитет и имунна система

Имунитетът и имунната система на тялото се контролират предимно от костната и лимфната система. Костната система се контролира и енергизира от коренната чакра, а лимфната система от чакрата на гърлото.

Образуването на червени и бели кръвни клетки се контролира от коренната чакра, тъй като тя контролира и захранва енергийно костния мозък. То се влияе също от чакрата менг мей,  която играе важна роля върху потока от пранична енергия от коренната чакра към костите и към другите части на тялото.

Костния мозък в ръцете и краката се контролира от коренната чакра, чрез второстепенните чакри намиращи се там. Костния мозък в гръбначния стълб се контролира от коренната чакра. Костния  мозък в ребрата, гръдната кост и лопатките се контролира и захранва от коренната и чакрата на сърцето. Костния мозък в черепа се контролира и захранва енергийно от коренната чакра и от второстепенната чакра на тила. В млада възраст червените и белите кръвни клетки се отделят от костния мозък на всички кости. При възрастните хора образуването им се осъществява основно в бедрените кости, гръбначния стълб и гръдната кост.

След изчистване и захранване на коренната чакра с жизнена енергия с Поларис диск, костния мозък се стимулира да произвежда повече червени и бели кръвни клетки. Захранването на коренната чакра с жизнена енергия укрепва тялото и неговите защитни сили. Този ефект се увеличава чрез захранването с жизнена енергия на Менг мей чакрата.

При пациенти страдащи от висока температура, се препоръчва захранването на коренната чакра да стане индиректно през второстепенните чакри на стъпалата, по този начин коренната чакра се захранва без да се пре-енергизира, като защитните сили на организма се увеличават.

Чакрата на слънчевия сплит или центъра на низшите чувства, е основен фактор, влияещ върху имунитета и имунната система. При изблик на отрицателно чувства, цялото тяло включително коренната чакра и другите чакри, се изчерпва енергийно, което прави физическото тяло чувствително към инфекции. При по-дълготрайни отрицателни чувства чакрата на слънчевия сплит, основната чакра и другите главни чакри престават да работят добре, като по този начин повлияват неблагоприятно имунитета и имунната система. Коронната, Челната и Аджна чакра влияят върху имунната система на тялото.

Следователно, основната работа за подобряване на имунната система с диска е върху всичките основни чакри, като в допълнение се третират и второстепенните чакри на краката и ръцете.

Лимфна система

Чакрата на гърлото влияе върху имунитета и имунната система, тъй като тя контролира и захранва лимфната система, която пък филтрира и разрушава вирулентните микроорганизми. Лимфната система произвежда антитела и една важна разновидност на белите кръвни клетки, наречени лимфоцити. Те имат „памет“ за заразявалите организма микроорганизми и отговарят за имунитета на тялото срещу инфекции. Чакрата на гърлото, чрез второстепенните чакри на челюстта контролира и захранва с жизнена енергия сливиците. Тимусната жлеза се контролира и захранва от чакрата на гърлото и сърцето. Тимусната жлеза произвежда Т-лимфоцити или Т-клетки, които се борят с гъбичките, паразитите, вирусите, ракови клетки и други чужди тъкани и органи. Тимусната жлеза отговаря за регулирането на имунната система, така че тя да не атакува собствените телесни тъкани и органи. Далакът се захранва и контролира от чакрата на далака и чакрата на гърлото. Той филтрира и разрушава ненормалните клетки и причиняващите заболявания микроорганизми. Чакрата на гърлото, чрез чакрата на пъпа контролира и захранва с жизнена енергия лимфните възли в областта на стомаха. Чакрата на гърлото – чрез второстепенните чакри на мишниците, лактите, дланите, перинеума, тазобедрените стави, коленете и стъпалата – контролира и захранва енергийно лимфните възли намиращи се по ръцете и краката.

Следва продължение…..

 

Коментарите са затворени