Псориазис – ПОЛАРИС ДИСК приложения

Нека започнем тази статия с един цитат от книгата на Луис Хей – „Излекувай живота си“

„В безкрайността на живота, която ме обгръща, всичко е съвършено, цялостно и завършено.

Всеки, включително и аз самият, изживява богатството и целостта на живота, по начини, които имат смисъл за нас.

Сега поглеждам с любов към миналото и избирам

да се поуча от досегашните си преживявания.

Няма правилно и погрешно, нито добро или лошо.

Миналото е завършено и с него вече е приключено.

Съществува единствено изживяването на настоящето.

Обичам себе си за това, че минавайки през миналото

съм насочван към сегашния момент.

Споделям това, което съм, понеже зная, че в нас живее единен дух.

Всичко в моя свят е наред.

Дълбоко в мен има един бездънен кладенец от любов

Сега позволявам на тази любов да достигне повърхността.

Тя изпълва ума ми, съзнанието ми и цялото ми същество, излъчва се навън във всички посоки и се завръща при мен в по-големи размери.

Колкото повече любов използвам и дарявам, толкова повече имам и мога да дам, запасите са безгранични.

Когато използвам любовта се чувствам добре, това е израз на радостта вътре в мен.

Обичам себе си

и затова се грижа с любов за тялото си.

С любов го храня и то откликва с любов, изпълнено с жизненост и енергия.

Обичам себе си

И затова си осигурявам удобен дом, който задоволява моите нужди и в който с радост да се живее. Изпълвам неговите стаи с вибрациите на любовта, така че всички, които влизат в тях, включително и аз самият, да почувстват тази любов и да бъдат подхранвани от нея.

Обичам себе си,

Затова работата ми е такава, че изпитвам истинска радост от нея и тя оползотворява всичките ми творчески способности и таланти.

Обичам хората,

с които работя и заради които се трудя, те също ме обичат и доходите ми са добри.

Обичам себе си

И затова мисля и се отнасям с любов към всички хора, тъй като зная, че онова, което давам, се връща при мен в увеличени размери. Привличам само любящи хора към своя свят, защото те отразяват това, което представлявам самият аз.

Обичам себе си

И затова прощавам и напълно се освобождавам от миналото и от всички досегашни преживявания и съм свободен.

Обичам себе си,

затова обичам всичко в настоящето, преживяван всеки момент като добър и знам, че бъдещето ми е щастливо, радостно и сигурно, защото аз съм любимо дете на Вселената и тя се грижи за мен с любов в този момент и завинаги.

Така да бъде.“

Започваме с този цитат, поради причината, че искаме да покажем важността на духовният аспект на заболяванията, които се появяват в живота ни, поради една или друга причина. Ако четете тези редове, това означава, че до момента не сте намерили лек за даденото неразположение чрез класическите методи на лечение. Това води до заключението, че има нещо, което пропускаме, или поне на този етап от живота си не сме били готови да видим до този момент.

В тази статия ще опишем някои важни процеси в организма и как се стига до отключване на Псориазис, и методът на прилагане на ПОЛАРИС диск при това неразположение.

Какво е Псориазис?

Смята се, че псориазисът е автоимунно заболяване, причинено от твърде много „възбудени” Т-клетки, които се произвеждат в кожата. Т-клетките изпълняват много задачи в тялото, включително разпознаване и унищожаване на различни антигени в тялото. Всичко това се прави, за да се запази кръвта чиста и свободна от токсини. Обикновено те се изчистват от тялото, когато кръвта премине през черния дроб. Всъщност телата ни съдържат няколко органа (черва, бъбреци, черен дроб, бели дробове, кожа), които помагат за детоксикацията и премахването на вредните токсини. Когато тези органи бъдат подсилени, те подпомагат една от основните системи на тялото – в лимфната система.

”Лимфната система включва лимфни съдове и възли, тимусна жлеза, сливици и далак. Представлява мрежа от тръбни канали, която източва отпадъчни продукти от тъканите, произвежда бели кръвни клетки (лимфоцити) и антитела, които се борят с болестите, като пренася по-голямата част от отпадъците на тялото от клетките до крайните органи за елиминиране. Експертите наричат лимфната система вторична кръвоносна система, тъй като подпомага кръвообращението с милиони малки канали, които събират тъканна течност, която не е необходима за капилярите или кожата, и я връщат в сърцето за рециркулация, тъй като специалните филтриращи лимфни възли отстраняват инфекциозни организми. Вашата лимфна система също е ключ към имунната защита на тялото.

Здравето на черния дроб е ключ към добре функционираща лимфна система. Черният дроб произвежда по-голямата част от лимфата, а лимфата е основен път за хранителни вещества от черния дроб. Целостта на лимфната система зависи от имунните клетки в черния дроб, които филтрират вредни бактерии и разрушителни дрожди … Клапаните на лимфната система преместват отпадъчните течности, за да се промият и филтрират. Но тъй като няма помпа, а сърце, лимфната циркулация зависи единствено от дишането и движението на мускулите. Физическите упражнения и диафрагменото дълбоко дишане са от решаващо значение за лимфните прочиствания и за здравия имунен отговор.” – Линда Пейдж – Детоксикация: Програми за почистване, пречистване и възстановяване.

Средната продължителност на живота на клетките на кожата е приблизително 28 дни (любопитен факт –  това съвпада с цикъла на Луната), но при страдащите от псориазис имунната система е толкова хиперактивна, че цитокините (нискомолекулни регулаторни белтъци или гликопротеини секретирани от белите кръвни клетки, както и от други клетки, в отговор на редица стимули) причиняват прекалено бързо производство на клетки, като узряват и остаряват за много кратък период от 3-6 дни, преди да се отделят от повърхността на кожата. За осъществяването на този бърз процес, е необходимо голямо количество енергия. Тази енергия се набавя като се отклонява от други части на тялото, за да се фокусира върху кожата. Това може да е причината псориазисът да е съпровождан от други заболявания, като кандида, сърдечносъдово заболяване, диабет, ревматоиден артрит, хипертония и висок холестерол – всичките свързани с възпаление.

Псориазисът е хроничен възпалителен, свръхчувствителен, болезнен обрив, който може да се изрази с червеникав, бледо розов или дори пурпурен цвят. Възпроизвеждайки кожни клетки десет пъти по-бързо от нормалното, неразположението се проявява като червени люспести петна от кожа, покрити със сребристи люспи, които се появяват на различни части на тялото, като лакътя, коленете, скалпа, гърба и други места. В началото може да има малки напластявания, но в следствие се увеличат по размер и брой. Някои от храните стимулиращи псориазис са: алкохол, тютюн, чесън, джинджифил, канела, люти чушки и прекомерно кафе.

Лечението включва детоксикация на вътрешните органи, като черния дроб, панкреас и черва, но също и лечение на подтиснати емоции от миналото на болка, скръб или травма. Псориазисът е още известен като хронична инфекция на нервната система, той бива поощряван от хронично разочарование и стрес, които водят до вълнения и раздразнение, когато нещата не се случват по нашия начин. Страхувайки се, че всичко ще се разпадне, страдащите от псориазис изпитват гняв, слабост, страх и несигурност поради загубата на подкрепа и пари. Те са разтревожени и нервни за живота и взаимоотношенията. В моментите, когато се страхуват или чувстват, че са атакувани, техният „рефлекс на стреса” се отключва и те отблъскват с точно същата агресия, с която са се сблъскали според техните възприятия (които може да са базирани на травми).

Погледнато през душевният аспект

Кожата е мека тъкан, отразяваща нашето отношение, поведение, минал опит и скрит психичен проблем. Свързано е с това – как мислим, че другите ни виждат, и как виждаме себе си. Раздразнението и само-критиката могат да доведат до обриване на кожата, изразяваща вътрешното ни състояние на объркване и хаос.

Псориазисът всъщност е кожно изразено страдание на личността и на целият организъм. Кожата е просто най-видимата част на страданието, защото там има най-изявена възпалителна реакция. Но по принцип, за да се възпали кожа, става или каквото и да е друго в организма това е една агресия насочена навътре към себе си.

Една характерна душевна нагласа имат всички, които са склонни към псориазис и това е една задължителна вътрешна затвореност. Чрез плаките и люспите по кожата, душата изразява своята съпротива да се навлиза в дълбокото лично пространство. (израз на „Аз не искам да ме докосвате, и да навлизате в моето лично пространство“). Един път стресът, страхът или неприятната ситуация(равнявайки се на остра атака, или бомба избухнала – според възприятието на човека) – един път заложена ли е в подсъзнанието е трудно за овладяване. На ниво клетки, на ниво биохимия, на ниво имунна система самият защитен процес е отключен и никакви външни фактори не могат да го спрат. Под външни фактори имаме предвид мазила, лекарства, стероидни терапии и други, чрез които класическата медицина подхожда да третира симптомите на неразположението. Хубаво, дори и да се тръгне по пътя на лечение от класическата медицина – въпросът е: До кога ще продължава приемът на подобен род вещества? И как тези вещества биха повлияли на организма дългосрочно?

Псориазисът е като вулкан, който изригва от натиска на невидими сили точно под повърхността на живота на човека. Тялото освобождава страх, напрежение, гняв, раздразнение и други токсични емоции. Болезненото и сърбящо възбуждане на псориазиса е силен сигнал за бунт срещу нивото на стрес, който човек изпитва.

Хората, които са потиснали чувствата си, не са били способни или просто не са знаели как да ги изразят в този даден момент като дете. В този минал момент от живота им те вероятно са били уплашени, стресирани, гневни, раздразнени благодарение на конкретното възприятие в даденият момент на стресираща ситуация. Псориазисът може да доведе до ниско самочувствие и ниска самоувереност. Това може да предизвика чувство на страх, смущение, гняв, депресия и вина. В този случай е необходимо да се осъзнае, че настоящето не е миналото, и че няма вероятност те да са в опасност с хората, с които са свързани или с които имат връзка в момента. Някои форми на медитация или техники за дишане са полезни за хора с псориазис.

Какво може да влоши състоянието?

Стрес, хормонален дисбаланс, алергични реакции, токсични вещества, храната, която се консумира, витаминни, минерални и хранителни дефицити. Стресът обостря псориазиса, благодарение на изчерпването на витамини и минерали, които са от съществено значение за вашето здраве. Той отслабва храносмилателната система, като намалява количеството на храносмилателните ензими, които се произвеждат, което пък от своя страна затруднява стомаха и червата да усвояват пълноценно храната, която се яде. Стресът също отслабва надбъбречните жлези, които, наред с другите задължения, контролират възпалението. Дългосрочният стрес преуморява надбъбречните жлези, докато се получи дисбаланс от изтощение.

И серотонинът, и норепинефринът са важни химикали, които засягат настроението и психичното ни благосъстояние. Хората с ниски нива на серотонин могат да страдат от лабилно настроение и тревожност, както и от вътрешен гняв и депресия. Тези хора могат да се ориентират към някаква зависимост, като алкохол, наркотици, преяждане и т.н.

Третият Бял Дроб

Кожата е тялото на душата; Традиционната китайска медицина нарича кожата „третия бял дроб”, а състоянието на кожата се разглежда като отражение на здравето на белите дробове и личността. Погледнато през аспекта на душата, се казва, че хората, които страдат от екзема и псориазис, „плачат през кожата си“. При проблеми с кожата, някоя тъга се нуждае от изразяване – тъга по каквато и да е причина е била задържана и заглушена – това задържане се проявява в болезнени или дразнещи обриви. Може да се каже, че псориазисът е група от нагласи на защита, критика, негодувание, подозрение, страх, тревога и други подобни негативни чувства и емоции. Казваме натрупване на нагласи, защото някои случаи на псориазис могат да се видят натрупвания на епителни клетки.

Когато се придържаме към нещо, което трябва да се пусне, ние ставаме отбранителни и затворени. Отбранителността се затвърждава в нашия характер, като ни защитава, когато се чувстваме заплашени от околните. Когато този защитен механизъм бъде пречупен, ние или се отдръпваме и затваряме в черупките си при първите признаци на неприятности, или нашият гняв бързо нахлува на повърхността и кипи там. Псориазисът и други кожни проблеми могат да се превърнат в параван за сигурно убежище, когато възникнат болезнени и трудни ситуации, които не искате или не знаете как да се справите. Напълно е възможно да се страхувате да бъдете контролирани и неподготвени.

Когато разумът не успява да приеме някои нови идеи и преживявания, в стомахът – не само храната се абсорбира, но и нашите мисли и чувства, от където се разпростира по всички останали системи. При твърд или напрегнат стомах, ние се съпротивляваме или се придържаме към неща, които нормално трябва да преминават през телата ни. Лошото храносмилане може да се отрази върху кожата, която причинява дефекти, екземи и псориазис, които в душевен аспект са причинени от объркващи модели на мисълта, напрежение и невъзможност да се разберат нуждите ни.

„Ако тялото ви се превземе от токсични вещества, кожата ви ще се възпали и клетките на кожата ви ще се възпроизведат прекалено бързо, оставяйки след себе си купчина сребристи люспи, характерни за псориазис. Това може да се случи, когато черният дроб не върши работата си правилно, когато не усвоявате храната си правилно, когато получите инфекция и когато имате хранителна алергия. Токсичните вещества в червата влизат в кръвния поток през чревната стена. Някои вещества, които могат да направят това и да ви наранят, са Candida albicans, продукти от разграждане на бактериални протеини, странични продукти от алергична реакция и свободни радикали. ” – Псориазис Лечение – Лиса Леван.

Кожата, подобно на белите дробове диша, като издишва токсините чрез изпотяване и вдишва слънчевата светлина и хранителните вещества от въздуха. Ако белите дробове са здрави, кожата има по-малко работа; ако белите дробове са слаби и притока на енергия е недостатъчен, кожата трябва да работи по-усилено, за да елиминира излишните токсини. Слаби бели дробове = лоша циркулация = лоша кожа, защото кръвоснабдяването се бори да циркулира към кожата. Вашата циркулация води хранителни вещества до клетките, а също така помага при отмиването на токсини и други отпадъчни материали.

Белодробният меридиан създава тясна връзка между дишането, пулса, кръвта и енергията. Той контролира кожата, която е най-големият орган на елиминиране, следователно лошата кожа е индикатор за слаби бели дробове. Точно както белите дробове издишват въглероден диоксид, кожата излъчва токсини и отпадъци през порите. Този меридиан е свързан с носа и обонянието, така че запушен или течащ нос ще покаже състояние на белите дробове. Той също контролира вегетативната нервна система.

Когато потискате чувствата си на тъга, скръб, гняв и болка, вие също потискате любовта и радостта заедно с тях. Емоциите, добре съхранени дълбоко в подсъзнанието, но все още действащи през вегетативната нервна система, причиняват ендокринните жлези да отслабят дейността си, което води до намаляване устойчивостта на лимфната система. От там се потиска и  отделителната система, причинявайки задържане на токсините в тялото.

Вегетативната Нервна Система (ВНС) се свързва с това, че функционира без съзнателен контрол за извършването на процесите в тялото като дишане, храносмилане, сърдечна честота и т.н. Тя засяга всяка жлеза и орган в тялото. Медитацията ни дава възможност да се научим да контролираме ВНС като създава фино настроена комуникационна система между нашия ум и висшето ни Аз.

Един от въпросите, с който всички се сблъскваме, когато чистим емоционалният си боклук, е как да се освободим от ситуацията и вярванията, които ни заобикалят. За да направим това, трябва да разберем „ума“, а умът не е само в мозъка, но във всяка част на тялото. Това е непрекъснат запис на стимули, опитност и възприятия. Умът е седалището на всичките ни вярвания, възприятия, преживявания, спомени и стремежи. Това е най-мощният инструмент, с който разполагаме, а също и най-трудният за контролиране. Част от ума също е свързана с вегетативната нервна система, която винаги е активна, дори докато спим, дарявайки ни живот, като поддържа нашите органи и системи. Автономността е също така и областта на нашия подсъзнателен ум, нашите мечти и всички спомени за настоящи и минали животи.

Когато вдишвате, не само вдишвате въздуха в белите дробове, но в същото време кръвта се изпомпва през всяка тъкан на тялото. Следователно дълбокото бавно дишане е мощна движеща сила в кръвообращението на организма. Сърцето е помпата, която движи кръвта в артериалната област, докато белите дробове действат като смукателна помпа за циркулацията.

Стрес

„Стреса може буквално да отрови мозъка, защото причинява прекомерна секреция на надбъбречния хормон кортизол. Кортизолът се освобождава приблизително по едно и също време с адреналина. Въпреки това, кортизола остава в системата ни много по-дълго от адреналина, и това създава голям проблем. Кортизолът дава на хипокампуса, както и на други части на мозъка, силно разрушителна „токсична баня“. Тя може да бъде толкова разрушителна, че мозъкът ви никога повече да не може да възстанови напълно цялата си когнитивна функция.“ Дълголетие на мозъка от Дхарма Сингх Халса, М.Д.

Постоянното освобождаване на хормоните на стреса, адреналин и кортизол, може да съсухри тялото ни с преждевременно остаряване. Те повишават нивата на кръвната захар, причинявайки увреждане на имунната система, декалциране на костите ни и изтъняване на кожата. Дългосрочният емоционален стрес може да достигне хронични нива с производството на тези хормони. Това е, когато токсичните емоции стават смъртоносни емоции. Това мощно продължаващо вливане на кортизол и адреналин уврежда тъканите и органите, което води до много различни автоимунни заболявания.

Продължителният и не лекуван стрес може да увеличи риска от заболяване. Когато сме под стрес, щитовидната жлеза работи по-усилено, изпомпвайки повече от хормоните си. Ако стресът продължи, щитовидната жлеза няма да може да поддържа своето повишено ниво на производство и може да започне да се проваля. Когато това се случи, имунната система става объркана и започва да произвежда антитела срещу щитовидната жлеза. Тъй като щитовидната жлеза се колебае, метаболизмът се забавя.

Подходи за лечение на Псориазис

Третиране на Псориазис с ПОЛАРИС ДИСК

При пациенти с Псориазис чакрата на слънчевият сплит, чакрата менг мейн и коренната чакра са замърсени. Болестотворната енергия от чакрата на слънчевият сплит и коренната чакра се придвижва към чакрата менг мейн. От там се разпространява към другите части на тялото. Главната причина за заболяването обикновено е емоционална, както споменахме по-горе.

Стъпки:

  1. Приложете ПОЛАРИС диск, според описанието намиращо се в опаковката на диска – диска се поставя на всяка една от главните чакри в период от 3-4 седмици, за балансирането им, след това може да се разреди на 3 пъти седмично и продължете толкова дълго, колкото е необходимо.
  2. В допълнение към т.1
  • прилагайте на чакрата менг мейн, намираща се в областта на долната част на гърба срещуположно на пъпа. (виж изображението) – в тази област може да поставите до 30 минути на сесия
  • Приложете диска на предната и задната чакра на слънчевият сплит по 15-20 мин максимум на сесия
  • Приложете в областта на черният дроб и жлъчката по 15-20 минути на сесия
  • Приложете в областта на далака – 15-20 минути на сесия
  • Енергизирайте задната чакра на сърцето също, като крайната цел е да се изпита чувство на вътрешен мир – в тази област може и повече (например 30 мин)

тялоЗнайте – няма лоша жизнена енергия – ние сме творците – ние преобразуваме жизнената енергия или в здравословна, или в болестотворна такава, благодарение на нашите мисли и емоции. В допълнение към диска, е препоръчително да се обърнете към вещ психотерапевт, към вещ диетолог, и да подсилите физическите упражнения, да се обърне внимание на активизирането на меридианите на черен дроб, жлъчка и далак (това може да стане с техника PaidaLajin– виж тук.). Събуждането на меридианите сутрин е изключително важно, за да раздвижите енергината си система, а диска, при всяка възможност прилагайте по описаният по-горе метод.

Балансът не е нещо, с което сме родени, а се усвоява чрез преживявания. Животът е смесица от щастие и тъга, от добри и лоши времена. Много от проблемите и предизвикателствата ни в живота, особено взаимоотношенията идват от нашето неразбиране на „любовта“ и липсата на любов към себе си. Когато това се случи, ние имаме склонност да скръстваме ръце пред гърдите… чувстваме се неловко и напрегнато, страхувайки се да се отпуснем и да споделим уязвимостта си пред другите. От друга страна, тази затвореност също ни пречи да разкрием силните си страни.

Обикновено, когато имаме проблеми с кожата, е препоръчително да стимулираме черния дроб и жлъчния мехур, както и техните меридиани (Меридиан на черен дроб, Меридиан на жлъчка). Това, което се наблюдава са натрупани токсини. Вътрешното напрежение също предразполага за затлачване на „системата“, а приемът на големи количества храни и алкохол натоварва черния дроб. Стресът определено има общо с отключването на Псориазисът, заедно с разочарования и раздразнения и други негативни емоции. Ако системата стане бавна, човек обикновено се чувства уморен и когато сме уморени, ядем за енергия.

Дишането пренася кислород в кръвния поток и носи също така прана или духовна енергия, която е езотеричната форма на кислорода. Прана захранва физическото тяло чрез мрежа от меридиани – фините канали, които са компоненти на нишката на живота – чрез изпращане на енергия през етерната мрежа. Енергийните потоци по меридианите са свързани както помежду си, така и с нервната система на човека. Те влизат в тялото през далака.

Физически упражнения за подобряване на лимфната система – Скачане на въже – или всякакъв вид упражнения свързани с подскачане – това движение подсилва лимфната система.

Препоръчително е да се обърне внимание на всичките горепосочени аспекти, за да може да има един положителен ефект от лечението. До момента имаме положителен опит от наш клиент, но обратната връзка ще бъде посочена след като се потвърди на 100%, че не е просто ремисия.

Важни аспекти са старанието, желанието към промяна и поддържането на позитивни и удовлетоврителни емоции в ежедневието си.

Бъдете здрави и жизнени с ПОЛАРИС ДИСК.

Коментарите са затворени