В продължение на поредицата от статии за прилагането на ПОЛАРИС диск, днес сме решили да се спрем на хемороидите. Хемороидите са често срещано състояние. Половината от населението до 50-годишна възраст са изпитвали симптомите причинени от хемороиди поне веднъж в живота си. Въпреки, че са рядко опасни, те са често повтарящи се и болезнени. За щастие има много възможности благодарение, на които да си помогнем и премахнем хемороидите за добро.

Какво е хемороид и фисура?

Кръвоносните съдове пренасят кръв от сърцето към всичките органи и тъкани в тялото. Ректума, ануса и аналният отвор съдържат множество кръвоносни съдове. Понякога повишеното налягане в ректума причинява кръвоносните съдове на ануса да се разширят. Повишеното налягане може да е резултат на запек, диария, бременност, наднормено тегло, и др. Когато кръвоносните съдове се разширят се наричат хемороиди, докато малките рани и цепвания по лигавицата на ануса са фисури.

Фисурата може да бъде породена от преминаването на големи и твърди изпражнения по време на изхождане, диария и създаване на травма по време на секс. Фисурите обикновено причиняват болка и кървене. Те могат да засегнат хора от всякаква възраст, и лечението на повечето случаи е много лесно и просто – промяна на хранителният режим, като се увеличи приема на фибри, приложение на ПОЛАРИС диск в областта на коренната чакра, на половата чакра, чакрата на пъпа, чакрата на слънчевият сплит и в областта на дебелото черво, както и седящи бани, за които е желателно да се консултирате с специалист билкар.

Хемороидите са често срещано състояние. Най-честите причини за появата им са напрежението създадено при движението на червата. Напрежението, се получава в следствие на продължителен запек, който пък се е получил от хранителният режим прилаган от страдащият. Освен от храненето, хемороидите са благоприятствани от заседналият начин на живот, стрес – който предизвиква понякога констипация. В допълнение блокираните енергийни центрове, които са известни в източната медицина свързани с храносмилателната и отделителната система, чиито органи започват регулярно да изпитват недостиг на енергия. Изключително важно е да се образоваме относно енергийната си система, което ще ни помогне да разгърнем потенциала си и да си помогнем не само здравословно, но и да навлезем в дълбините на опознаването на същността си.

Хемороидите биват външни и вътрешни. Външните са различно големи венозни разширения, неправилно закръглени с тъмно-лилав цвят, по едно или по няколко около ануса. При натиск е възможно й да изчезват, но когато са възпалени причиняват силни болки, стават твърди, и изхождането става неприятно болезнено. Докато вътрешните хемороиди се намират от вътрешната страна на ануса, често не се чувстват, освен при криза, придружена с болки, кръвотечение, което се състои от няколко капки или е доста силно, и ако се повтаря често страдащия се изтощава.

Някои от симптомите при налични хемороиди са следните:

  • Кръвотечение
  • Болки
  • Сърбеж и парене около ануса придружен с постоянни пориви за дефекация (изхождане)

Лечението на хемороиди е общо, като се има за цел да се премахнат всички условия, които създават застой на кръвта в задното черво, регулиране на стомаха и червата, и борба със запека, който стои в основата на състоянието. Приложението на ПОЛАРИС диск при хемороиди е от съществено значение, защото диска спомага за възстановяването на енергийният баланс в тялото, като в последствие се подобряват стомашно-чревните функции, стените на вените, започва се редовно освобождаване на организма от насъбралата се и задържана в червата храна и токсини. Всъщност, изчистващото от токсини действие е едно от първите реакции на организма сигнализиращи за действието на диска. Силата на изчистването варира според индивидуалният случай, но в повечето случаи дефекацията става по-честа.

Според източната медицина, когато далакът функционира добре – той поддържа кръвта равномерно циркулираща в кръвоносните съдове.  Далака управлява мускулите чрез транспортиране на кръв и енергия към всички части на тялото, като също е отговорен и ни дава усет за вкус, благодарение, на който можем да се наслаждаваме на всичките пет вкуса.

Но, когато далакът не работи добре, възможно е да имаме студени крайници, поради причината, че енергията не е равномерно дистрибутирана до всички части на тялото. Мускулите не са снабдени с необходимите им хранителни вещества, от където се получава слабост и умора. Проблемите с придвижването на течности и други вещества могат да доведат до сгъстяване, коагулация и стагнация, тъй като потокът става неравномерен. Получават се натрупвания по лигавицата, може да се наблюдава и оток, фиброидни тумори, камъни, запек, чувство на тежест, дори парализа. Някои части на тялото могат да бъдат отекли, тъй като движението на кръвта е нарушено и неравномерно, този дисбаланс може да причини разширени вени, хемороиди, менструални проблеми като аменорея, дисменорея и менорагия.

Наличието на хемороиди показва, че далакът е излязъл от равновесие, което го кара да се свива и да изпраща кръв към съдовете под формата на неравномерни тласъци. Някои от тях набъбват повече от нормалното, както споменахме по-горе и се образува хемороид. За да се стигне до този дисбаланс на далака, чакрата на слънчевият сплит и на пъпа са частично замърсени със застояла енергия. Второстепенната чакра на ануса обикновено е с натрупване на тежка и заседнала енергия идваща от коренната чакра.

Приложението на диска е следното:

  1. През първите 2-4 седмици прилагайте диска ежедневно според общото описание в опаковката на диска да балансиране на енергийните центрове. След това може да намалите балансиращите сесии на 3-4 пъти седмично.
  2. Важно: да се приложи допълнително на предна и задна чакра на слънчев сплит, на чакрата на пъпа и на коремната област, особено в областта ректума и опашката, там където са локализирани хемороидите(външни или вътрешни). В областта на дебелото черво диска може да се държи 30+ минути, понеже не е налична главна чакра там. Докато останалите области времетраенето да е между 5 и 15 минути, според зависи как тялото Ви поема третирането.
  3. Допълнително приложение е препоръчително в областта на предна и задна чакра на сърце, с основната цел да се постигне вътрешен мир.
  4. Приложенията от т.2 и от т. 3 да се прилагат 2-3 пъти седмично според удобните за Вас часове. Диска може да бъде носен навсякъде просто си го пазете. При всяко сядане може да поставяте диска на стола или фотьойла и да сядате на него, това захранване влияе позитивно за подобряване на състоянието.

тяло

Едновременно с диска не пренебрегвайте възможността да предприемете малко повече движение в живота си, да намалите и/или спрете алкохола и пикантните храни, които поощряват обостряне на състоянието, вместо това да се приемат повече фибри. Хигиената в областта на ануса е необходимо да бъде увеличена, в смисъл, да има измиване след всяко освобождаване. Желателно е, да се свържете с компетентни специалисти в областта на диетологията, физическите упражнения, билко-терапията. Важното в случая е да се постигне спокойно и лесно освобождаване на организма от храна.

Клиентите на ПОЛАРИС диск споделят чудесни резултати и премахването на хемороиди, за които можете да прочетете на страниците на сайта за „Споделен Опит“ тук. Дискът е чудесно съобразен за нашето ежедневие и може да бъде винаги с нас и до нас, само го пазете добре.

За повече информация се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук.

ПОЛАРИС диск – изборът да бъдем здрави!

Коментарите са затворени