Поредната статия относно приложенията на Поларис диск ще отделим отново на храносмилателната система, защото това е една от системите, които са основно важни за здравословното функциониране на организма. Ако храносмилателната система е афектирана от там тръгват редица заболявания, някои от които са автоимунните.

Какво представлява запекът?

Според класическата медицина, запека се описва като отделяне на сухи и твърди изпражнения през по-големи периоди. Той често се придружава от главоболие, обложен език, усещане за умора, лош дъх, и депресия. Най-честата причина е недостигът на фибри в храната, но може да се дължи на други заболявания. Приемането на повече фибри и вода, както и редовното спортуване помагат за преодоляването на запека. Желателно е да се избягват слабителните лекарства.

Според китайската медицина една от причините за възникване на запека е недостигът на фибри в храната, друга причина е отслабването на функцията на далака, както и невъзможност да контролираме стреса и възприятията си правилно. Ако запекът се е превърнал в дългосрочен проблем, червата трябва да се укрепят и да се подпомогне работата им.

Емоционални причини

Запекът е изразен от склонността на човек да контролира събитията. Освен това показва недостатъчна спонтанност. Признак е за липса на гъвкавост и нежелание да се следва потока на живота. Може би имаме чувството, че сме безсилни и несигурни, което ни кара да се вкопчваме в познатите неща. Ние се страхуваме от непознатото и се боим да живеем пълноценно.

Тази система се контролира и захранва енергийно от чакрата на гърлото, чакрата на слънчевият сплит и чакрата на пъпа. Чакрата на гърлото, вторичните чакри на гърлото и челюстите – контролират и захранват енергийно устата, слюнчените жлези и хранопровода. Чакрата на слънчевият сплит и чакрата на пъпа контролират и енергизират стомашно-чревният тракт. Чакрата на слънчевият сплит захранва енергийно и контролира черният дроб, задстомашната жлеза(панкреас) и стомаха. Чакрата на пъпа захранва и контролира тънкото и дебелото черво. Заболяванията на стомашно-чревният тракт могат да бъдат лекувани просто чрез изчистване и захранване енергийно на чакрата на слънчевият сплит и чакрата на пъпа. Това може да стане чрез постоянство и поставяне на енергийният диск ПОЛАРИС в областта на тези чакри.

Черният дроб има три второстепенни чакри:

 • дясна горна второстепенна чакра
 • лява горна второстепенна чакра
 • дясна долна второстепенна чакра на черният дроб – енергизира и контролира както дроба, така и жлъчката, която също има отговаряща за нея третостепенна чакра на жлъчката.

Стомаха притежава второстепенна чакра на стомаха. Задстомашната жлеза притежава второстепенна чакра. Тънкото черво притежава съответно второстепенна чакра на тънкото черво и по една третостепенна чакра на всеки метър по дължината му. Същото се отнася и за дебелото черво. Апендикса притежава третостепенна чакра там. Анусът притежава второстепенна чакра на ануса.

Приложение на ПОЛАРИС диск

 1. Приложете диска ежедневно според описанието посочено в упътването на диска. Това се прави с цел да се балансират всичките енергийни центрове, да се разбият налични блокажи, натрупвания или липсите да се възстановят, като се отворят каналите. Прилагайте ежедневно на всичките чакри в продължение на 2-4 седмици, като в последствие може да намалите на 3 пъти седмично.
 2. Допълнително прилагайте 4 пъти седмично
  1. Предна и задна чакра на слънчев сплит – 5-15 мин
  2. Чакра на пъп – 5-15 мин
  3. Коремна област – 30+ минути с почивки измежду прилагането.
  4. Чакра на далак – 5-15 мин

тяло

Регулирането на диетата е важна част от метода за справяне със запека. Важно условие е да правите първото си захраневане с храна няколко часа след сутрешното освобождаване. Дайте почивка на организма си от тежките храни, като се постараете за периода, в който имате запек да приемате богати на фибри храни. Изключително важно е да си обърнете внимание, за да не позволите на запека да създаде неприятни заболявания в следствие на небрежността към себе си. При една небалансирана и нередовна диета останалите мерки като прилагането на диск ПОЛАРИС и упражнения, биха могли да доведат до временно облекчение на симптомите, защото модела на поведение, който Ви е довел до състоянието ще е все още същият.  За да постигнем цялостно лечение, е необходимо фокуса да се насочи към цялостна промяна на хранене, възприятията ни (основен фокус), упражнения (повишаване на активността), и най-вече слушайте тялото си, дайте му толкова упражнения, колкото му трябват, за да постигнете желаните резултати. Мотивацията се поддържа с предприетите действия и резултатите от тях.

Друг важен фактор, който може да спомогне за подобряване на състоянието е умът. Той може да играе важна роля в причиняването на запека. В действителност именно умът е този, който ни кара да променяме времето на задоволяване на нашите естествени нужди, когато те са в противоречие с начина ни на живот или с приоритетите ни. Освен това, продължителните емоционални разстройства като страх или неспособността да се отпуснем и да забравим за проблемите си, също могат да бъдат фактори, които допринасят за проблема.

Друг спомагащ метод за облекчаване на запек са мудруте – в случаите може да използвате следните мудри:

 • suchi mudraСУЧИ мудра 
  • Прво двете ръце с свиват в юмруци и се държат пред гърдите (основно положение). С вдишването дясната ръка се опъва на дясно с показалецът нагоре. Същевременно лявата ръка се опъва на ляво. Оставате така в продължение на 6 вдишвания и издишвания и отново се връщате в основното положение. После правите съшото и на другата страна. Повтаря се 6 пъти и на двете страни.
  • При тежък хроничен запек 4 пъти дневно, при по-лека форма на запек сутрин и на обяд по 6 повторения. При пътувания или в остри случаи – всяка сутрин преди ставане да се практикува 5-10 минути в леглото и след това още няколко минути да се прави мудра МУЩИ . СУЧИ мудра често помага още от първият път.
  • Всеки практикуващ йоги обръща голямо внимание на всекидневното отделяне и пречистване на червата. Неблагоразположение, злоба, неприязън, гняв, желание да задържим всичко е себе си – причината за тези неприятни чувства често пълното и по-този начин стресирано черво.
 • мущи мудраМУЩИ мудра 
  • (юмрук) С всяка ръка: пръстите се свиват навътре и палецът се поставя върху безименния пръст.
  • Да се изпълнява при нужда или 3 пъти дневно по 15 минути. МУЩИ мудра активира енергията на черният дроб и на стомаха, стимулира храносмилането и помага при запек.
  • Когато покажем юмрук на някого, той раазбира този жест и ще реагира със страх, бягство или ответна агресивност. Проблемът обаче едва ли ще се разреши по този начин. Затова агресията се ползва с лошо име и много хора я изтласкват толкова назад в съзнанието си, че те вече въобще не се приемат като нещо нормално. Да се позволи реакция на див и незабавен изблик на насъбрана агресивна енергия със сигурност не е полезно, но да я изтласкаш и потиснеш в съзнанието си също не е добре. Можем да я намалим, ако познаваме причината за възникването й. Има сляпа ярост и целебен гняв – обаче границата между двете е много тънка и е необходимо да се внимава много. Причината за много телесни оплаквания, например, чернодробна слабост, проблеми с храносмилането или запек, напрежение, сърдечни проблеми и т.н. са изместени или неконтролирани агресии. Повечето агресии се основават на неспособността ни да кажем „не“, да не можем да се разграничим, да се оставяме да бъдем поставени на тясно и т.н. В основата стои страхът.
  • Когато агресията се образува в нас, трябва бързо да се освободим от нея: да свием ръце в юмруци; да се боксираме с възглавницата; да тропаме с крак; да танцуваме или просто да почистим. След това трябва да потърсим причината и да развием стратегия как да премахнем причинителите на агресията. В един спокоен разговор всичко може да бъде изчистено, разбира се, ако ситуацията го позволява. Агресията и страхът могат да бъдат осъзнати и със самоанализ. (препоръчителни са системни посещения при психотерапевт за работа с възприятията и осмисляне на определени ситуации от ежедневието ни

Прилагането на мудрите може да става докато вървите, докато сте в къщи и сте фокусирали съзнанието си с позитивни утвърждение. Осъзнатото преодоляване на агресията и негативните емоции е важна стъпка в справянето със себе си, което ще Ви дари със здраве в дългосрочен план.

Бъдете упорити с предприемането на промяната, знайте, че даден навик, за да бъде премахнат, е необходимо да се замести с друг навик. Затова бъдете напълно осъзнати, че когато усетите да се тъпчете със сухи преработени храни, не пренебрегвайте това. Кажете си „Аз мога и искам да съм добре, и ще си помогна като се храня с хубава храна“. Един път като се справите със себе си, следващите пъти ще бъде по-лесно.

Прилагането на ПОЛАРИС диск при Запек е от изключително значение за балансиране на енергийната ни система. Първото, което ще усетите при прилагането на диска е успокояването, ще започнете да спите по-добре, ще намалите нивото на стрес, което е от огромно значение за стартиране на възстановителният процес. От там нататък просто прилагайте и забравете за неразположението си, но продължете с промяната. Когато „забравите“ за болестта, и тя ще забрави Вас! (има много интересни проучвания в областта на гените, как възприятията ни променят структурата на протеините, а от там на ДНК структурата и съответно гените, за да може тялото да реагира в съответсвтие на възприятието ни за околният свят около нас и за самите себе си в този свят – може да гледате лекцията на Брус Липтон тук)

 

За повече информация се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук.

ПОЛАРИС диск – изборът да бъдем здрави!

Коментарите са затворени