Паркинсон е заболяване на мозъка, което се явява като хронична и прогресираща форма на летаргичен енцефалит (сънната болест).

Причини: Най-често се явява при напредване на възрастта като последица от атеросклероза на мозъка и други старчески промени. Причина може да бъде и прекаран летаргичен енцефалит (сънна болест).

Признаци: Симптомите на Болестта са свързани със загубата на нервни клетки в мозъка, която засяга контрола на движенията, както и други сфери като настроение, сън, и мисловна дейност. Обикновено започва с треперене на ръката, дори на отделни пръсти, като постепенно обхваща китката, цялата ръка, краката и главата. Движенията са по-ритмични, равномерни и бързи и наподобяват преденето с пръсти. Те са непрекъснати и спират само по време на волеви движения или при много дълбок сън. Поради втърдяване на мускулите се променя и позата тялото – главата на болният е наведена към гърдите, горната част на тялото е наведена напред, коленете са сгънати, а ръцете леко свити в лактите. Движенията са сковани и бавни. При ходене скованата поза се запазва.

Лечение: Включва – прилагане на диск ПОЛАРИС  за работа с енергийното тяло на пациента. В допълнение, е необходимо да се обърне внимание на хранителната диета, физически упражнения, душевно пречистване – работа със Закона за Прошката, работа на психическо ниво, за осъзнаване на поведенческият модел, който може да е спомогнал за появата на заболяването. Всеки един от тези аспекти има голямо значение и е необходимо да се обърне нужното внимание и пациента да се консултира с правилните специалисти.

ПОЛАРИС диск е отлично средство за възстановяване и регенерация на клетките, заедно с него е препоръчително да се подпомогне тялото на физическо ниво.

При болестта на Паркинсон са засегнати следните чакри:

 1. Коренната чакра (чакра 1) – с изчерпване на жизнената енергия, недостатъчно активирана, блокирана и изпълнена с болестотворна енергия
 2. Чакра на Слънчевият сплит (чакра 3) – преактивирана чакра, благодарение на повишената си функция, за да може да набавя необходимото количество жизнена енергия, поради причината, че основната чакра е блокирана или не достатъчно активна, както и тази чакра е изпълнена с болестотворна енергия.
 3. Второстепенна чакра на тила – изчерпване на жизнена енергия, преактивирана и изпълнена с болестотворна енергия.
 4. Аджна чакра или чакрата на третото око (чакра 6/междувеждието) – изчерпване на жизнена енергия, преактивирана и изпълнена с болестотворна енергия.

Гръбначният стълб и страничните части на гръбначният стълб са задръстени от мръсна болестотворна енергия. Тялото е силно енергийно изчерпано. Другите чакри също са засегнати. Прилагането на диска е необходимо да става ежедневно и постоянно, за да може организма да поеме нужните му количества енергия. Поради големият енергиен дренаж  през времето, докато се е оформило заболяването, организма е придобил модел на работа, промяната, на който може да отнеме време.

Основната причина на заболяването е недобрата работа на Коренната чакра. При здравите хора, енергията от Коренната чакра се издига към по-високо разположението чакри, включително и към второстепенната чакра на тила, като ги снабдява с необходимата енергия.

При болестта на Паркинсон, Коренната чакра е изпълнена с мръсна болестотворна енергия, която запушва гръбначният стълб, страничните части на гръбначният стълб и чакрата на слънчевият сплит. Аджна чакра (чакра 6) и второстепенната чакра на тила са запушени и лишени от необходимата им преобразувана енергия от Коренната чакра. Поради тази причина те са енергийно изчерпани, но преактивирани. Те са преактивирани, тъй като е необходимо да работят по-усилено, за да компенсират недостатъчното количество на енергия, което се подава от Коренната чакра. Недобрата работа на второстепенната чакра на тила се проявява като разрушение на някои нервни клетки в мозъка, които отговорят за производството на допамин. Това води до недостиг на допамин в организма.

Приложение на диска:

 1. Прилагайте диска по продължението и страничните части на гръбначният стълб, за да може да се раздвижи и премахне заседналата мръсна болестотворна енергия, като прилагането му може да стане в легнало положение върху диска. Така го премествате по продължение на гръбната, като стигнете до врата, и второстепенната чакра на тила. Като продължителност, дискът може да бъде прилаган и по-дълго време от 10 минути на местата, които не са главни чакри.
 2. Основен фокус е препоръчително да се обърне на Коренната чакра. Енергизиране на тази чакра е от голямо значение за задвижването на енергията нагоре по енергийните канали. Захранването и изчистването на Коренната чакра е хубаво да се прави 2-3 пъти ежедневно по 5-10 мин. с почивки измежду сесиите. Като ориентир може да имате 50-100 прилагания преди да разредите на по–малко. Най-лесният начин да се захранва първа чакра е като поставите диска на стол или диван и седнете върху него, така дискът може да бъде използван дори и в офис.
 3. При прилагането на гръбначният стълб едновременно ще се обърне внимание на чакрата Менг Мейн, която е също добре да бъде енергизирана. (5-10 мин)
 4. Чакрата на пъпа и половата чакра също трябва да бъдат захранени и изчистени. (по 5-10 мин на чакра)
 5. Следва да се обърне внимание на предната и задната чакри на слънчевият сплит, както и на черният дроб. Диска се прилага на всяка чакра от 5-10 мин
 6. За подсилване на белите дробове – прилагаме диска през задната им страна или през задната чакра на сърцето. Това оказва изчистващ и укрепващ ефект върху кръвта и цялото тяло. (5-10 мин)
 7. Енергизирането на чакрите на сърцето спомага за регулирането и хармонизирането на по-високо разположените чакри (5-10 мин)
 8. Да се приложи на чакрата на гърлото (5-10 мин), както и на второстепенните чакри на гърлото(5-10 мин) и челюстите(2-3мин).
 9. Прилагайте старателно и внимателно в областта на главата – Коронна чакра, чакра на трето око, второстепенна чакра на тила, за да се намали и балансира активността им, което ще спомогне за подобряване на състоянието. (по 2-3 мин на чакра)
 10. Да се прилага и на второстепенните чакри на ръцете и краката, за да се подпомогне захранването и изчистването на Коренната чакра (чакра 1) (по 10-20 мин на второстепенна чакра)
 11. Сутрин. Още с отварянето на очите се прави самовнушение с формулата: „ Всеки ден и във всяко отношение се чувствам все по-добре и по-добре и в най-скоро време напълно оздравявам“ – казва се бързо и волево 20 пъти. След това се правят 10 вдишвания през носа с бавно издишване през устата, които се повтарят преди обяд и вечеря.
 12. Може да прилагате диска както е описано по-горе през първите 3-4 седмици, след което прилагайте лечението 3 пъти седмично толкова дълго, колкото е необходимо. В зависимост от индивидуалният случай, подобрение е възможно да настъпи след първите 5-6 седмици на прилагане, но прилагането на диска трябва да продължи поне година, отново в зависимост от индивидуалният случай.

Коментарите са затворени