Подагра – ПОЛАРИС ДИСК приложения

В продължение на темата за Опорно-двигателната система – днес ще обърнем внимание на Подаграта. – изключително неприятно неразположение – лечението, на които може да бъде подпомогнато с прилагането на ПОЛАРИС ДИСК. Действието на диска е доказано от множеството споделен опит в насока неразположения в Опорно-двигателния апарат.

Какво е подагра?

Подаграта е често срещана форма на артрит, която може да засегне всеки. Характеризира се с внезапни тежки пристъпи на болка, подуване и зачервяване в ставите. Подаграта възниква, когато в ставите се натрупват уратни кристали, което води до възпаление и болки.

Пикочната киселина е вещество, което обикновено се образува, когато човешкото тяло разгражда пурините, които се намират в клетките и различни храни. Ако бъбреците не филтрират пикочната киселина достатъчно добре, или пък тялото я произвежда в големи количества, в следствие може да се получи натрупване водещо до преобразуването и в микроскопични кристали.

Тези кристали се образуват основно в и около ставните тъкани, и по-специално засяга ставите в краищата на ръцете и краката. Ако попаднат в пространството между ставите, кристалите могат да причинят подуване и зачервяване.

Палеца на крака е една от най-често засяганите стави освен него се засягат:  глезените, стъпалата, ръцете и коленете.  Честите пристъпи на подагра могат да увредят ставата и да доведат до хроничен артрит.

Също така пациентите с хронична подагра се забелязват образувания под формата на бучки в областта на лакти, ръце, ушна мида, и стъпала.

Това неразположение най-често се среща в страни с висок стандарт на живот.

gout-s2-what-is-gout

Най-честите причини за възникването на заболяването са:

 • Хранене – консумацията на храни с високо съдържание на пурин, може да доведе до появата на възпаление и да влоши състоянието. Затова се осведомете, кои храни са богати на пурини, и кои са приемливи за консумация при състоянието.
 • Алкохол – при поемането на големи количества алкохол, функцията на тялото се затормозява да премахва пикочната киселина.
 • Други здравословни състояния като: бъбречни заболявания, хипертония, захарен диабет тип 2, и заболявания на щитовидната жлеза,
 • Дехидратация на тялото – ако хронично сте дехидратирани, това ще затрудни тялото да се освобождава от пикочната киселина и може да доведе до натрупването на микроскопични кристали в ставите.
 • Медикаменти – някои лекарства могат да повишат нивото на пикочната киселина, особено диуретиците.

Симптомите съпровождащи подаграта са:

 • Подути стави
 • Възпаление и зачервяване на ставите
 • Ограничена подвижност на ставите
 • Подкожни възли, наречени тофи.

gout_illustration_s1

Причината за поява на подагра в метафизичен аспект

Ако страдате от подагра означава, че не сте гъвкав. Тялото е схванато, както отношението Ви към живота. Гневът и липсата на търпение са съхранени в мислите, и сега се налага да сте тихи и мълчаливи.

Може би имате желанието да доминирате над другите с автократично поведение, но за съжаление подаграта доминира Вас. Това, което може да се направи е да се приеме неразположението спокойно, за да може да си върнете вътрешния мир и спокойствие. Работете над приемането на себе си и възприятията към околния свят, като оставите другите да вървят по своя собствен път.

Според Ина Сигал „ Прекалено много напрежение, стрес и притеснения. Опитвате се да контролирате хората и ситуациите. Чувствате се подложени на силен натиск. Прекомерна упоритост и самодоволство. Виждате нещата само от собствената си гледна точка. Чувствате се ограничени от отговорности и принципи.“. Анализирайки думите на Ина Сигал, е препоръчително да анализирате себе си, но може би с помощта на трето лице, което ще има обективен поглед върху Вас. Потърсете дълбокия смисъл на заболяването си, който се крие в дълбините на съзнанието.

Причини на енергийно ниво

Коренната чакра и чакрата на пъпа имат нужда да бъдат захранени енергийно. Чакрата на слънчевият сплит също е засегната. Дебелото черво е енергийно засегнато. Бъбреците са частично засегнати. Засегнатите области е възможно да са възпалени.

 тяло

Приложения на ПОЛАРИС ДИСК

 • Лечението се разделя на две части:
  • Облекчаване на болките
   • Приложете на засегнатите стави за индивидуално необходимото време, докато се намали и/или премахне болката. Това може да включва да прилагате диска на определеното място при всяка възможност.
  • Нормализиране на засегнатите чакри (Коренна чакра, Чакра на пъп, Чакра на слънчев сплит)
   • Приложете диска ежедневно в рамките на 2-4 седмици върху всичките описани чакри в упътването. След това период, при настъпило подобрение може да намалите ежедневното приложение на 3 пъти седмично.
   • Второстепенните чакри на краката е необходимо да бъдат захранени добре с диска на засегнатия крак 6-7 пъти дневно
    • Тазобедрена става
    • Коленна става
    • Стъпало
    • Допълнително приложение на предната и задната чакра на слънчевият сплит за 5-15 мин може преди лягане или докато гледате телевизия
    • Допълнително приложение на коренната чакра, чакрата на пъпа, и чакрата менг мейн (виж на приложената фигура)
    • При болки в тила – диска да се приложи в областта на тила, гръбначния стълб и чакрата менг мейн.

Допълнителните приложения може да бъдат приложени също ежедневно до подобряването на състоянието, след това може да се намали на 3 пъти седмично.

От изключително значение е да обогатим знанията си или да се обърнете към вещи в областта на физиотерапия, диетика и хранене, както и към вещ енергопсихотерапевт, с който може да работите в насока подобряване възприятията и мислите си.

„Майка ми разбираше човешката природа по-добре и никога не ме мъмреше. Тя знаеше, че човек не може да бъде избавен от глупостта си чрез усилията на друг или чрез наказания, а само чрез задействане на собствената му воля.“ – Никола Тесла

N.Tesla

ЗАПОМНЕТЕ!

ТЯЛОТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НАШИТЕ МИСЛИ!

За повече информация за диск ПОЛАРИС кликнете тук, консултация и поръчки се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук. 

ПОЛАРИС ДИСК – ИЗБОРЪТ ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ!

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава

Коментарите са затворени