Както споменахме в предишните статии, основният фокус и в тази статия ще бъде върху храносмилателната система и неразположенията свързани с органите в нея. Днес ще отделим внимание на Язвата – разновидности, причини, лечение и много други аспекти от връзката на заболяването с енергийната структура на съществото ни.

Какво е язва?

Язвата е болезнена рана, която бавно се лекува и понякога се повтаря. В повечето случаи язвата е следствие от прекаран и поддържан гастрит. Язвите не са рядкост. Начинът, по който те се появяват и съответните симптоми зависят както от причината, така и от частта на тялото, в която са локализирани.

Язви могат да се появят на различни места по тялото, от лигавицата на стомаха до външния слой на кожата. В някои случаи те изчезват сами, но в други изискват лечение, за да се предотвратят сериозни усложнения.

Видове язви

Най-често срещания вид язва е пептичната, но има и други видове язви като:

 • Артериална язва
 • Венозна язва
 • Язва в устата
 • Генитална язва

От предишната статия, вече знаем за основните функции на храносмилателната система, от какво се състои и защо е важно да се грижим за нея добре. Един от забележителните факти, е че стомаха, и по-точно червата имат собствена нервна система, която в областта на слънчевият сплит и съдържа повече нервни окончания отколкото по целия гръбначен стълб. Затова е от изключително значение да разберем функцията на стомаха и как можем да балансираме дейността му чрез ПОЛАРИС ДИСК и промяна във възприятията.

Стомашна_Пептична ЯзваПептична язва

Пептичните язви са рани, които се образуват по лигавицата в горната част на стомашно-чревния тракт: хранопровод, стомах и дванадесетопръстник. Те се образуват, когато храносмилателните сокове увреждат стените на стомаха или червата.

Ето и някои от видовете язва на храносмилателният тракт (пептични язви), на които ще обърнем внимание днес:

 • Язва в хранопровода
 • Язва на стомаха и дванадесетопръстника
 • Язва на дванадесетопръстника

В класическата медицина пептичната язва (още наречена стомашна язва) е в резултат на разраняване на лигавицата на хранопровода, стомаха и/или дванадесетопръстника, които се инфектират от бактерията Helicobacter pylori. Обикновено усещането е на пареща болка в корема. Болката преминава след хранене, но се появява отново след няколко часа. В редки случаи, при кървяща язва се наблюдава кръв в изпражненията и/или повръщане. В такива случаи, е необходимо да се потърси незабавна медицинска помощ. Според класическата медицина, лечението е свързано основно с премахването на симптомите, като се предписват медикаменти понижаващи нивата на киселинност.

Симптоми на язвата

Изразяват се с повръщане и силни болки в областта под лъжичката след приемане на храна или на празен стомах. При спукване, може да се наблюдава кръвоизлив от устата (кафеникава кръв) или от ануса (катранено черни изпражнения). Язвата в хранопровода се среща много по-рядко и е обикновено съпроводена с язва на стомаха. Признаците при нея са болки по целия хранопровод, страдащият често се оригва и повръща ястието, което е изял. Повърнатата храна често излиза не смляна и покрита с кървава слуз.

Други симптоми:

 • Загуба на тегло
 • Тъпа болка в стомаха
 • Нежелание да се храни поради болка
 • Подуване на стомаха
 • Лесно се засища
 • Оригване и киселинен рефлукс

prichiniПричини

Общоприетите причини за язвата, до момента, са:

 • Инфекция с бактерията Helicobacter pylori
 • Дългосрочно използване на противовъзпалителни лекарства като аспирин, обезболяващи, и други медикаменти.

Докато причините свързани с нашето психическо състояние и възприятия спрямо околната среда и начин на живот са много малко засегнати. Ето и причините, на които също трябва да обърнем внимание при лечението на язва:

Емоционален аспект: Когато сме претърпели голяма загуба или нараняване, в повечето случаи тази травма ни държи в капана на миналото. Когато пък сме се хванали за миналото и не съумяваме (сме се вкопчили в него от страх) да се освободим, ние съзнателно или несъзнателно се връщаме в него и преживяваме дадената ситуация толкова пъти, колкото пъти си позволим да отидем там с мислите си. С всяко връщане назад затвърждаваме болестотворния мисловен модел, който пък от своя страна ни кара да трупаме все повече и повече негативна енергия в себе си, която в един момент има своя превес. Освен негативната енергия, постоянният блокаж на чакрата на слънчевият сплит и чакрата на сърцето оставят без необходима енергия органите в тези области. Задържаната нагнетеност, злоба, тъга, жал, напрежение, или каквато и да била друга болка и чувство с негативен заряд, започва да ни разяжда отвътре навън, искайки да покаже, че тази енергия трябва да излезе от нас, за да ни освободи.

Ограничаващи убеждения: Не мога да понеса всичко това (каквото и да ви е на главата). Опитвам се да асимилирам живота си, но е направо смазващо. Тревогите ме изяждат.

Ползотворни утвърждения: Аз трансформирам целият жизнен опит в информация, която мога да използвам. Аз преработвам моя живот съсредоточено, грижливо, с любов и лекота. Аз мога да приема всичко, което се изпречи на пътя ми.

Тялото знае! Ето два типични примера от предишни наши публикации.

В една от предишните ни публикации във Фейсбук страницата ни бяхме публикували една мъдра японска пословица с апел за една добра информационна хигиена. Запознайте се с публикацията по-долу, защото е много полезна за прилагане в ежедневието ни. Вижте асоциацията с поетата отрова и забележете реакциите на тялото си, когато поеме нещо, което то не може да поеме и се старае всячески да премахне от себе си. По същият начин тялото ни поема отровата на негативната енергия, която то трябва да изкара, но ние не позволяваме да я освободим напълно, защото я поддържаме с мислите си и мисловните модели довели ни до състоянието на язва………

Наша Публикация за Трите Мъдри Маймуни

маймуниДнес сме решили да разтълкуваме значението на един Японски символ, който се смята, че е крит от Елита, и който може да промени живота ни в насока, която не сме мислили, че може.

Трите мъдри маймуни, които с жестовете си изразяват следното:

 • Мизару – който си покрива очите, за да не види никакво зло
 • Киказару – който покрива ушите, за да не чуе никакво зло
 • Иуазару – който си покрива устата, за да не говори зло

Заедно трите въплъщават пословичния принцип на „Не виждай зло, не чувай зло, не говори зло.”

Но какво точно означава този принцип?

Да разгледаме първата фраза: „НЕ ВИЖДАЙ ЗЛО.“ Това означава: не гледай нищо, което е зло. Не жадувайте за злото, не позволявайте на злото да влезе във вашата система, дори и за миг. Ето тук, когато изясним за себе си нормите, и разберем, по своите морални принципи, кое е зло и кое не, ние можем да направим равносметка, на това, което ни се подава като информация от външният свят. Нас ни затрупват с информация, която наслагва в подсъзнанието ни негативни емоции и мисли, което ни инфектира. Колкото повече реклами за лекарства гледаме, толкова повече ни се утвърждава в главата, болестта, която ни се промотира и ние грабваме с лекота, защото подсъзнанието ни работи по този начин.

Защо не?

Пили ли сте развалено мляко? Или Хапвали ли сте гнило месо? Развалено сирене? Когато погълнем подобна субстанция, напето тяло започва да усвоява приетата храна. В процеса на усвояване тялото започва да бъде тровено от веществата отделени от развалените храни. Тогава тялото разбира, че храната не е добра и започва всячески да се старае да се освободи от болестотворните вещества по възможно най-бързият начин.

Същото е и със негативната информация. Когато видим зло, ние го усвояваме и когато го усвоим, то става част от нас. След това трябва да се освободим по някакъв начин, което често има отрицателен резултат.

Мнозина не могат да видят смисъла от това и приемат с несериозност този принцип, който всъщност е силен и дълбок. Едно просто сравнение – информацията свързана с насилие (т.е. телевизия, филми, видео игри), което се публикува в медиите, е доказан факт, че ни предразполага да мисли и действаме по-бурно.

Гледането на насилие ни кара да действаме с насилие. По същия начин, когато ние “Гледаме зло”(реклами за болестни състояния), ние го усвояваме. И когато бъде поето, то става част от нас, което означава, че в крайна сметка злото трябва да намери изход. Ако не излезе, злото разваля/разболява нашите тела и умове. Масово, болестите тръгват първо от нашите мисли, генерираме чиста енергия от пространството, която в последствие я филтрираме през негативният филтър от нашето ежедневие, като насочваме или задържаме тази негативна енергия в нас, което в един момент ни разяжда и избива под формата на болестно състояние.

По този начин, фразата от древната пословица „Не виждам зло” е мъдра максима, която се стреми да ни предпази от негативното, като ни предупреждава да не го „гледаме” на първо място, а напротив – да се отделим и отстраним от него в момента, когато усетим, че то е до нас.

Следващата фраза, „НЕ СЛУШАЙТЕ ЗЛО”, се основава на същия принцип. Когато чуваме зло, то става част от нас. Тялото ни го абсорбира като гъба. Отново, това е като поглъщане на гнила храна; тялото не може да го задържи и то трябва да излезе. Като резултата от това зло е обикновено негативен, за която и да е било страна.

Виждането и слушането са две от нашите пет сетива (заедно с докосване, вкус и мирис), докато говоренето не спада към абсорбирането. Гледането и изслушването – включват поемане на нещо в тялото ни, докато говоренето включва освобождаване от нещо.

Така принципът “Говори без зло” се различава от другите две. В известен смисъл тази фраза и действие може да се разглежда като резултат от другите две. С други думи, ако не виждате злото и не чувате никакво зло, тогава няма да говорите за зло, защото ще бъдете чисти.

Дори Конфуций следва този мъдър принцип:

„Не гледайте на това, което е противно на приличието; не слушайте това, което е противно на приличието; не говорете противно на приличието; не се движете в посока, която противоречи на приличието.“

Както вече споменахме, вътре в нас е необходимо да поставим границите и да осъзнаем нашите морални принципи, които да приложим в ежедневната си практика.

Защо тази поговорка е важна за нас?

Прилагайки тези принципи в ежедневието си, ние ще можем да се отървем до някаква степен от негативната вибрация таяща се в средата ни.

Когато гледаме позитивни ситуации и имаме позитивни мисли, ние се храним с тази вибрация, която става част от нас и ние я предаваме както на себе си така и на околните.

Когато слушаме позитивни мисли и хора, ние поемаме тази вибрация, която става част от нас и я споделяме с околните.

Когато сме захранени гледайки и слушайки позитивни мисли и хора, ние предаваме, чрез думите си, като изговаряме своята позитивна истина.

И обратното, когато задържаме негативната енергия и вибрация в нас, тя ни разяжда и избива рано или късно под някаква форма, която в повечето случаи наранява или нас самите или околните.

Затова Ние от Екипа на Поларис Диск бихме искали да се обърнем към всички Вас – старателно да се грижите за хигиената на поеманата информация. Вие и Вашите деца – Внимателно и избирателно да правите избора си, на база собствени морални принципи. Да, средата е съзнателно направена да бъде агресивна, затова е необходимо да се обучим да се изолираме и да допускаме само позитивното, и това, което е морално правилно според нашите принципи.

Когато сме поели негативна енергия – е необходимо да направим всичко възможно да я изкараме от себе си по най-бързият начин. Първо, осъзнаваме първопричината за появата на тази енергия, и тогава преценяваме как ще се освободим от нея. Един от начините е да се приложи ПОЛАРИС диск( Поларисдикс БГ )- ежедневно в областта на слънчевият сплит, понеже това е чакрата, която най-често и бързо бива афектирана. Допълнително и препоръчително е да се посещава редовно психотерапевт, с който да се обсъдят основните модели на възприятие, които позволяват тази негативна енергия да се акумулира и задържи в нас. Самоанализът в края на деня е от изключително значение, за да се осъзнаят ако са налични негативни мисли и товари, за да може да се реагира на време.

Бъдете нащрек и допускайте само позитивното до Вас. Негативното, винаги ще го има, просто бъдете над него, и допуснете само позитивното.“

Друга наша полезна публикация е цитат на Ошо

Ошо – известен и много мъдър автор, който по уникален начин спомага за нашето осъзнаване и оставане в състояние на постоянна осъзнатост. Начинът, по който можем да променим заложената програма от хората около нас в процеса на израстване, е чрез постоянно наблюдение на себе си и осъзнато присъствие в настоящето.

„За гнева

Ако сте гневни, бъдете гневни. Рисковано е, но не се усмихвайте, защото това означава да не сте истинни. Научени сте да се усмихвате, когато сте гневни, но тогава усмивката ви става една фалшива маска – просто упражнение на устните и нищо повече. Сърцето е изпълнено с отровата на гнева, а устните се усмихват – превръщате се в лъжци. … После се случва още нещо: когато поискате да се усмихнете, няма да можете. Целият ви механизъм се е обърнал с краката нагоре ..

-Ошо-„

Разсъжденията по този цитат във връзка с язвата са следните – механизмът, който се посочва в края на текста е програмата, която залагаме с постоянство и повторение на дадения мисловен и поведенчески модел. Когато привикнем с него, то става част от подсъзнателните ни действия в един момент. С други думи, задържайки в себе си нискочестотните чувства –  гняв, завист, злоба, омраза (за да мразите, значи можете да обичате, не забравяйте какво е това чувство) и т.н. – си причиняваме огромен дисбаланс. Както знаем вече, тялото се старае да изхвърли всичко вредно, но когато сме се хванали за него, то започва да ни разяжда. Докато продължаваме да задържаме нагнетената болестотворна енергия, тя ще дълбае вътре като израз на само-наказание, сякаш бичуваме себе си, за нещо, за което се виним осъзнато или неосъзнато.

Първата стъпка към лечението на Язва е чрез приемствеността на състоянието. След това, фокуса преминава към състрадание към себе си(състраданието включва безусловна любов и прошка към себе си), за това на какво се подлагате съзнателно или несъзнателно, за да си причините подобно вътрешно разяждане. Следващата стъпка е да се осъзнае корена на неразположението или мисловния модел и модела на поведение довел до него. Едновременно с това, приложението на ПОЛАРИС диск е от огромно значение за задвижването на блокираните енергийни центрове, чрез които ще се позволи нормалното енергийно захранване на органите в организма. С ежедневното прилагане на ПОЛАРИС диск се полагат основите на процеса на регенерация, който ще помогне раните в храносмилателният тракт да бъдат премахнати, а лигавицата и функцията на храносмилателната система възстановени.

Сигналът, който тялото ни изпраща е зов да се погрижим за себе си и да променим моделът на мислене и поведение от „ Страх. Силно убеждение, че не сте достатъчно способен. Какво ви разяжда?“(може да е загуба, за която съжалявате и се обвинявате, или друга вътрешна съзнателна или несъзнателна вина, която сте поели в себе си и не желаете да пуснете) на „Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм. Спокоен съм. Всичко е наред.“ . Един път задвижите ли се в тази посока, ще разберете колко всъщност е по-хубаво да се отървете от тежестта и негативната енергия, която така страстно сте хванали. Ще усетите лекотата и свободата, която ще Ви изпълнят с чувство на удовлетвореност и хармония. С Прилагането на ПОЛАРИС Диск на местата посочени по-долу процеса на регенерация на храносмилателният тракт бива задвижен. Постоянството в прилагането на ПОЛАРИС Диск, както и ежедневното следене на мислите и действията си ще ни дари с едно дългосрочна и здравословна промяна. Щастието се таи там, където в повечето случаи не гледаме.

           

ПОЛАРИС ДИСК – уникалния по рода си диск генерира жизнената енергия от пространството и я фокусира на местата, където го поставим. Мощното действие на диска влияе директно на засегнатите части от тялото, като го поставите в проблемната зона.

В енергиен аспект – за появата на Язва – чакрата на слънчевият сплит е изпълнена с мръсна застояла и болестотворна енергия. Чакрата на пъпа е частично засегната. В много от случаите, ако не и при всички, заболяването се дължи на емоционалните фактори посочени по-горе.

МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Приложение на ПОЛАРИС ДИСК стъпки:

 1. Приложете диска, както е описано в упътването – ежедневно на всяка главна чакра за период от 4 седмици, за да може да се балансират енергийните центрове. След това, може да намалите от ежедневно приложение на 3-4 пъти седмично на всичките чакри.
 2. Да се прилага в допълнителни сесии 4 пъти седмично по следните чакри:
  1. Предна и задна чакра на слънчев сплит (5-15 мин)
  2. В областта на стомаха, тънкото черво и чакрата на пъпа(може по-дълго време от 15 мин., понеже не са главни чакри)
  3. Предна и задна чакра на сърцето – това се прави с цел да се активира чакрата на сърцето и страдащият да изпита чувство на вътрешен мир. (5-15 мин)
  4. Допълнително приложение на диска в областта на коренната чакра (5-15 мин), за да се ускори допълнително процесът на лечение. Да припомним, коренната чакра е отговорна за регенеративните процеси свързани с тъканите в организма като костна система, мускулатура и др.
 3. При по-тежки случаи, ако болката е много силна, и ако страдащият може да приложи диска в областта на слънчевият сплит и стомаха за по-дълго време от посочените 15 минути, за толкова дълъг период, колкото е необходимо болката му да бъде намалена или премахната. Това ще спомогне за по-бързото възстановяване и облекчаване на страдащият, тъй като диска ускорява премахването на болестотворната червена енергия.

тялоpolaris-9

Друг полезен аспект, който може да бъде приложен за подобряване състоянието на страдащите от язва е радостта (веселостта). Тя е природно лекарство и всеки трябва да се къпе в нея. Доброто настроение има голямо значение за страдащите – то е оръжие, чрез което ще надвиете неразположението. Ето защо извънредно важно е да се поддържа духът в най-добро настроение. При приятна домашна обстановка и радостно настроение вкъщи човек се чувствува най-добре – стомашни страдания, нервен стомах, язва в стомаха се влияят благоприятно от музиката и спокойствието. Силно възбуден човек може да бъде укротен от някоя любезна дума, от някоя шега, тиха песен.

Мудри

Мудри, които може да прилагате за подсилване на първа чакра (коренна) е ПРИТХИВИ  мудра – много е полезна за повишаване на елемента земя. Тя засилва обонянието, действа добре на кожа, нокти, коса и кости, стимулира телесната температура, функциите на черен дроб и стомах. Възстановява баланса и разгражда стреса.

Тази мудра активира коренната чакра, в която живее нашата първична сила. Тази чакра можем да сравним с „калема на облагородяване“ на една роза. Тук се крие потенциалът за вида и същността на растението; от тук тръгват корените към земята, крепят растението и го хранят. Активирането на коренната чакра освен с диск ПОЛАРИС е препоръчително да се подпомогне и с прилагането на тази мудра, за да може процеса на възстановяване и регенерация да се стимулира. Коренната чакра е отговорна за процеса на възстановяване и регенерация на всички тъкани и органи в тялото, заради директната й връзка със земята.

Мудрата да се прилага при нужда или 3 пъти дневно по 15 минути.

притхиви мудра

Йога

Въпреки, че йога се приема основно от масата като начин за разтягане и увеличаване на гъвкавостта на тялото, йога позите са също много полезни при състояния на стомашни язви и други стомашно-чревни разстройства, като са доказали своите благоприятни въздействия и позитивни резултати. Практикуващите, които са успели да вникнат в йога на по-дълбоко ниво от това на физическите ползи от йога, разбират, че дисциплината има много фини, „скрити“ ефекти върху системата включващи:

 • Масаж на вътрешните органи
 • Подобрена функция на жлезите с вътрешна секреция
 • Намалено производство на киселини
 • Умствен контрол и спокойствие

Тъй като никоя друга човешка система не е така дълбоко свързана с индивидуалното емоционално състояние, както храносмилателната система – не би трябвало да е изненадваща новина, че йога при язва е едно прекрасно допълнение в оздравителния процес и процеса на превенция и поддръжка на добро здраве на храносмилателната система.

Препоръчително е да се практикува йога ежедневно, за да може да се постигне дългосрочно излекуване и премахване на страданието от язва, едновременно с прилагането на диск ПОЛАРИС – йога допринася за поддръжката на здравословното емоционално, ментално и физическо здраве на нашите тела и души. Трябва да се има предвид, че всеки лек би бил неуспешен ако продължим да практикуваме и прилагаме същите хранителни навици, мисловни модели и модели на поведение довели до текущото неразположение на стомашна язва.

Йога техники спомагащи за лечението на язва:

 • Пранаяма: тази техника включва дихателни упражнения. Тези упражнения са изключително ефикасни при начален стадий на заболяването. Докато правите дихателни упражнения се постарайте да сте спокойни. Правете тези упражнения бавно и осъзнато с позитивна нагласа – „С всеки ден моето състояние се подобрява“. Ето и пранаяма техниките, които да се прилагат:
  • Бхастрика пранаяма
  • Капалабхати пранаяма
  • Нади шодхана пранаяма
  • Наули крия
  • Брамари пранаяма
 • Йога пози при язва (позите могат да бъдат намерени в Гугъл търсачката по имената им на латиница)
  • Поза Кобра (Bhujangasan)
  • Поза Скакалец (Shalabasana)
  • Утанпадасана (Uttanpadasan)
  • Паван Муктасана (Pavan Muktasana)
  • Баласана (Balasana)
  • Шавасана (Savasana)

Важно допълнение и препоръки:

 • Започнете деня си с чаша топла вода 38-40 градуса, която действа на стомаха събуждащо и освобождаващо. Следват упражненията посочени по-горе – пранаяма и асани, които се прилагат без излишно напрежение.
 • Хранене с жива храна
 • Старайте се да изградите дисциплина за хранене в определени часове на деня, дайте време на стомаха си да почива измежду храненията, като не го захранвате с нищо.
 • Водата, която пиете да е със стайна температура. Избягвайте студена вода.
 • Много е важно да се стимулира парасимпатиковата нервна система с йога практиката и задължително отлично сдъвкване на храната. Поставете си цел за сдъвкване на всяка хапка – 30 сдъвквания преди да преглътнете.
 • Приемането на течности да става поне 30 минути преди хранене или 2 часа след хранене.
 • Гладуване НЕ се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетопръстника, при тежки случаи на диабет, при сърдечни заболявания, при туберкулоза, рак и други изтощителни заболявания.
 • Таханът е усилваща храна за слаби и болнави деца. Яде се в смес с пчелен мед или гроздов мед, с петмез, със захар, мармалад. Много е вкусен и когато се яде с хляб. Действа добре при язва на стомаха, гастрит и други стомашни заболявания.

Прилагането на ДИСК ПОЛАРИС е от изключително значение за подобряването на състоянието и премахването на проблемите в храносмилателната система! Прилагайте с постоянство и то ще се отплати с времето. Всяка една ваша клетка ще разпознае своята здрава честота и процеса на регенерация ще се задейства.

Едновременно с това, е препоръчително да се посъветвате със специалисти в сферите на йогата, психотерапевт, диетологията, за да може да си помогнете с правилни насоки и промяна на старите навици довели Ви до това проблематично състояние.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!

ТЯЛОТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НАШИТЕ МИСЛИ!

За повече информация за диск ПОЛАРИС кликнете тук, консултация и поръчки се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук.

 

ПОЛАРИС ДИСК – ИЗБОРЪТ ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ!

Коментарите са затворени