Премахни Депресията с Добро – Методи на лечение и приложение на ПОЛАРИС ДИСК

Вашето тяло е безценен дар

„Всеки би трябвало да смята тялото си за безценен дар от Онзи, който твори с любов. Затова тялото е чудно творение с неописуема красота и се явява мистерия извън човешките възприятия. Но то е толкова деликатно, че една дума, един дъх, един поглед, едно „не“ или мисъл могат да го увредят.“ – Никола Тесла

ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА – изключително важна жизнена система за човешкото тяло и здраве, за съжаление не се хвърля достатъчно светлина в образователната система за важността на този жизнен център поради редица причини. Десетилетия наред взаимовръзката на системите в тялото и най-вече взаимовръзката между ентералната нервна система, сърцето и мозъка ни впечатлява. Редица научни трудове са изписани по темата, но малко от тях обхващат енерго-структурата на телата или още по-малко – нашите възприятия, модели на поведение и мисловни модели като първопричина за възникването на неразположенията и заболяванията. Благодарение на последните научни трудове на изследователи като Брус Липтън, Джо Диспенса и други, можем да вникнем, и по-точно излезем от ограниченията на материалното, за да разберем, какво се крие отвъд границите на нашето въображение и реалност. Прибавяйки разработките им към доказаните до момента взаимовръзки помежду чревна нервна система и мозък, можем да изградим една добра визия за процесите извършвайки се вътре в нас.

Имайки предвид икономическата система, в която живеем, начинът на живот на масата хора е забързан, стресиращ, предразполагащ да не си дадем необходимото време, за да осъзнаем фундаменталните за нас взаимовръзки в организма – а именно да опознаем себе си и какви уникални същества сме. В тази статия ще обърнем внимание на депресията – чумата на обществото днес. Ще разгледаме състоянието от перспективата на класическата медицина, от страната  на китайската медицина, и от гледна точка на енергетиката на тялото ни. Важно е да обърнем внимание на причините, симптомите и психологическите фактори, като например, страх, които не позволяват на страдащия да се раздели с неразположението, и т.н. Депресията – за да бъде премахната с добро, е необходимо да бъде подхваната на няколко фронта, аспекти, които ще засегнем в частта – лечение.

Какво е депресията?

Според Американският Национален Институт за Ментално здраве  – „Депресията (клинична депресия) е често срещано, но сериозно заболяване, което засяга негативно чувствата, мислите и действията ни – като спане, хранене и работа. За да бъде диагностицирано заболяването, пациентът трябва да е поддържал симптомите за последните поне 2 седмици.“  За щастие състоянието е лечимо. В тази статия ще засегнем генерално депресивните чувства и мисли, които основно са свързани с нискочестотни вибрации, като чувства на тъга, апатия, загуба на интерес при извършването на дейности, които преди са били предпочитани от страдащия и т.н. Това състояние може да доведе до редица емоционални и физически проблеми, като намали способността на човек да функционира спокойно на работното място или в къщи.

Както видяхме по-горе, депресията може да бъде различна по дълбочина и тежест. Постоянната, дълбока депресия засяга поведението и начина на живот и често може да доведе до запаметяване на клетъчно ниво – психично заболяване – благодарение на дълготрайното прилагане на определения модел на поведение и мисли. Хората страдащи от депресия проявяват някои от следните характеристики: колебания на настроението, тревожност, пристъпи на плач, загуба на апетит, нарушения на съня, оттегляне от обществото и нежелание за общуване, умора и/или слаба концентрация.

Депресията и тревожните разстройства са обикновено свързани. Паник атаките или  продължителните периоди на тревожност нормално водят до депресивни състояния – поради продължителният период на поддържане на определения мисловен модел и съответстващо го поведение. Въпреки, че появата на депресивно състояние е неясна в повечето случаи – повечето състояния свързани с тревожност – включително паническо разстройство, социално тревожно разстройство, посттравматично стресово разстройство и фобии са придружени от депресия според Националният институт по психично здраве.

Симптомите на депресия може да варират от меки до обострени и могат да включват:

 • Чувство на тъга и апатия
 • Колебания в настроението
 • Тревожност
 • Пристъпи на плач
 • Слаба концентрация
 • Загуба на интерес и желание към извършването на дейности, които преди са били желани
 • Промяна в апетита – загуба или повишаване на тегло
 • Проблеми със съня или твърде голямо желание да се спи
 • Загуба на енергия или повишена умора
 • Повишаване на безцелните физически дейности
 • Чувство на безполезност или вина
 • Трудност да се концентрира, да мисли, и да взема решения.
 • Мисли свързани със смърт и самоубийство.

За да може да се диагностицира депресията симптомите трябва да са налични поне за две седмици според Американският Национален Институт за Ментално здраве.

Депресията през призмата на човешката енергетика – Думата „депресия“ означава потиснатост или натиснат надолу. Депресията е тежка и болестотворна енергия, която оказва натиск върху жизнената енергия в нас. Натискът от своя страна създава напрежение, а от там се получава болка, която ограничава движението. Голямата превратна точка на това състояние, е когато осъзнаем, че енергията около нас е само добра и лечебна, и всичко което се случва около нас, започва вътре в нас.

На енергийно ниво засегнатите жлези са епифиза, хипоталамус, тимус и надбъбречни жлези. Засегнатите чакри са коронна, трето око, сърдечна чакра и чакра на слънчев сплит.

Причини

Причините за депресията могат да бъдат биологични  (вирусна инфекция, хормонални промени, реакция към лекарство), психологически и енергетични (разгледани от призмата на енергетиката на човешкото тяло – енергийни блокажи, кодиране на програми на енергийно ниво, и т.н.). Като основни причини можем да включим:

 • Медикаментозни лечения
 • Травмиращо събитие в живота на човек – като загуба на близък човек
 • Стрес
 • Наследени семейни навици създаващи депресия
 • Депресията като начин за бягство от отговорност за себе си

Причините, които по-малко се споменават са:

 • Проблемен стомах – неправилно хранене, блокирана трета чакра, благодарение на неправилно възприятие спрямо случващото се около нас
 • Дисбаланс на енергетиката на тялото
 • Емоционални, но свързани с недобре функционираща храносмилателна система – наблюдава се дълбока вътрешна тъга, че живота не е такъв какъвто бихме искали да бъде. Нашата действителност е различна от реалността на живота, и по този начин тялото и умът са разделени и откъснати. Изгубихте ли целта и смисъла на живота?? Предадохте ли се, вдигнахте ли ръце?

На химично ниво депресията се дължи на промяната в нивата на серотонинът, който се произвежда естествено в организма и влияе върху доброто самочувствие и спокойният сън. Серотонинът в мозъка се увеличава при повишена консумация на въглехидрати, по-голяма физическа активност, и намаляване времето за сън до максимум 6 часа на денонощие.

Методи за лечение на депресия

Според класическата медицина – лечението зависи от основните причини и включва психотерапия и медикаменти.

В зависимост от тежестта на отделните случаи, възможно е да се наложи медикаментозно третиране на клетките на физическо ниво, за да може да се промени кодировката на паметта им. По-долу ще споменем някои методи за комбинация против депресивни състояния и за превенцията им.

1.Балансиране на енергийните центрове с ПОЛАРИС ДИСК

Лечението с ПОЛАРИС ДИСК започва с работа върху всички посочени в упътването чакри с цел баланса и разблокирването или захранването им.

 • На енергийно ниво засегнатите жлези са епифиза, хипоталамус, тимус и надбъбречни жлези.
 • Засегнатите чакри са коронна, трето око, сърдечна чакра и чакра на слънчев сплит.
 • Приложението на ПОЛАРИС ДИСК започва с прилагането на диска според описанието му – на всички посочени в него чакри. Ежедневното прилагане спомага за балансирането на чакрите, и захранването на организма с необходимо количество жизнена енергия. След 4 седмици ежедневно прилагане, то би могло да се намали на 3 пъти седмично според зависи индивидуалното състояние на страдащият.
 • В допълнителни сесии може да приложите диска в областта на:
  • тимусната жлеза, за подсилване на имунната система, което ще подобри защитата на организма.
  • Надбъбречни жлези и бъбреци, за да се подпомогнат очистителните способности на организма, както и да се подпомогне нервната система
  • Чакри на слънчев сплит – предна и задна – приложение между 5-15 мин на всяка, което може да подобри функциите на стомаха, червата и отделянето на токсини (жизнено важна част от регенеративният процес). Слънчевият сплит е жизнено важен център, който съдържа количество нервни клетки близко по брой до нервните клетки в гръбначният ни стълб. Всяка заплашваща ни ситуация или действия ни поставят в режим на защита, което от своя страна задейства симпатиковата нервна система (отговорна за рефлекса „Бий се или Бягай“). В този момент жизненоважната енергия бива изтласкана от корема към крайниците, които са в готовност за бягство или бой. Диска спомага на нервната система да премине от режим на защита в режим на покой, релакс и растеж (под растеж – се има предвид, позволяването на организма да започне регенеративните си процеси)
  • Чакрите на сърцето – предна и задна – също много важни за преодоляването на депресия. Когато тези закри са блокирани – белите дробове страдат, стомаха страда. Защото, когато не сме отворени да обичаме, ние не можем да отговорим с любов спокойствие на стресовите ситуации, което да успокои чакрата на слънчевият сплит и да запази жизнената енергия за функционирането на органите в тази област. Когато имаме добре функционираща храносмилателна система, тогава и умът ни е в изправност. Както знаем 60% от серотонинът (хормонът на щастието) се произвежда там. За да поддържаме умът си здрав ни трябва здрав стомах, който ще ни се отплати с подобреното производство на серотонин. Приложете и на двете чакри от 5-15 минути.
  • Чакра на трето око и коронна чакра – да се приложи в допълнителна сесия от 1-3 минути на всяка, за да може да се стимулират ендокринните жлези свързани с тях. Балансираната чакра на трето око, ще спомогне позитивната промяна на възприятията на човека. Тези възприятия и мисли, довели го определеното поведение и съответно болестно състояние.
  • Изготвянето на график на прилагане ще е най-лесният и най-добър вариант за приложението на диска

2. Премахване на основните причини пораждащи състоянието

Причини като подобряване на храненето и промяна в хранителните навици; изчистване на заработените и поддържани стари програми на поведение и мисловни модели; – посещение при енергиен психотерапевт е препоръчително

3. Подобряване на физическата активност

при страдащите и то с аеробни упражнения (важна активност за отваряне на белите дробове и приемането на повече необходим кислород, повишаващо окисляването на кръвта и по-доброто изчистване на мозъка от токсини – една от причините причиняваща лабилна психика); – препоръчителни спортове: скачане на въже, бягане, плуване, кросфит, колоездене по неравен терен, дори простото вървене и изкачване на стълби би свършило работа в началото, докато страдащият изгради издръжливостта си. Ако аеробните упражненията не са тежки за изпълнение за лекуващият се – йога практиките са подходящи за почти всички, разбира се, отново трябва да се обърне внимание на текущото здравословно състояние на човека.

4. Йога при депресия

Йога практиките се изключително полезни при депресивни състояния, понеже заедно с физическите упражнения, йога съчетава дихателни техники, които са изключително полезни за подобряването на състоянието на страдащите. Борейки се с депресията може да се усети повече като, че се борите за живота си – йога може да помогне да спрем страданието. Практикуването на асани спомага за преодоляването на депресия предизвикана от тревожност, тъй като намалява стрес хормоните като кортизол и адреналин – това предизвиква реакция на спокойствие и стартира парасимпатиковата нервна система, която е отговорна за започването на регенеративните процеси в организма. След като покоя настъпи, тогава е препоръчително да останем с мислите, които ни тормозят, за да се идентифицират факторите предизвикали тревожност, паника и депресия. Но всеки трябва да намери своя път, затова практиката е от изключително голямо значение. Прилагаме част от йога позите полезни при депресия, за подсилване на организма:

Пози

 • Adho Mukha Svanasana – бори се с тревожността и енергизира тялото
 • Paschimottanasana (А) към Halasana (Б) – избавя ни от унилост или тревожност, захранва енергийно цялото тяло, като ни кара да се чувстваме по-живи
 • Adho Mukha Svanasana
 • Prasarita Padottanasana – бори се с неспокойство, нервност и умора
 • Dwi Pada Viparita Dandasana – отваря гръдният кош и повдига духа и ободрява тялото
 • Urdhva Dhanurasana – подобрява циркулацията на кръвта, стимулира нерената система, като допринася за чувството на благоденствие.
 • Balasana – отпуска мускулите на гръбначният стълб след поза мост и успокоява нервите.
 • Salamba Sarvangasana – облекчава раздразнителността. Балансира емоциите като успокоява и се грижи за нервната система. Също балансира и ендокрината система.
 • Halasana – една от най-успокояващите нервната система пози. Облекчава раздразнителността

Позите могат да бъдат модифицирани според индивидуалното състояние на лекуващият се.

 

5. Дихателни практики при депресия

Когато дишаме през корема – съзнателно и дълбоко, ние активираме диафрагмата (мускул намиращ се под сърцето и белите дробове, който ги отделя от коремната кухина), затова този вид дишане се нарича диафрагмено дишане. Благодарение на диафрагменото дишане – вътрешните органи и жлези са масажирани, което благоприятства движението на лимфата. Освен физическите упражнения, лимфата може да бъде стимулирана и от дихателните техники. Както знаем лимфната система няма помпа, която тласка лимфата, както сърдечната система, затова ние трябва да я стимулираме с движение.

Ще споделим 2 дихателни техники, които ще са полезни за овладяването на дишането, което ще има положителен ефект върху кръвоносна система, нервна система, храносмилателна и отделителна система и т.н. и ще подсили процеса на изхвърляне и освобождаване от токсини започнат от ПОЛАРИС ДИСК.

 • Нади Шодхана (техниката може да намерите в интернет)
 • Юджай (техниката може да намерите в интернет)

Някои от позитивите от практикуването на тези пранаями са:

 1. Подпомагат за успокояването на ума и го подготвят за медитативно състояние.
 2. Практикуването на тези пранаями само за няколко минути на ден, би ни помогнало да поддържаме ума спокоен, щастлив и хармоничен.
 3. Подпомагат освобождаването от натрупаната умора и напрежение.

6. Мудри при депресия

Гиан (джан; джнана; чин)

gian newПРИЛОЖЕНИЕ: Повишава енергийния потенциал, обменните процеси, кръвообращението. При безсъние, сънливост, високо кръвно налягане и пр. Подобрява енергопроводимостта. При влошено емоционално състояние: напрежение, тревога, безпокойство, меланхолия, мъка, скръб, депресия. При влошена мозъчна дейност: лоша памет и концентрация, намалена способност за възприемане и усвояване (учебен процес).

Стимулира творческата изява. Дарява мир, хармония, покой. Разгражда стреса. Осигурява цялостен баланс и хармония. Изпълнява се самостоятелно, или преди всички останали мудри, или след тях, за интегриране с целостта на живота. Любима мудра на мислители, творци, интелектуалци.

ИЗПЪЛНЕНИЕ: Върховете на палеца и показалеца се докосват без натиск. Останалите пръсти са свободно изправени.

ДОЗИРОВКА: Без ограничение.

ЗАБЕЛЕЖКА 1: Ако мудрата сочи към небето, нарича се Джнана; ако сочи към земята, нарича се Чин. Може да се изпълнява за засилване действието на всички мудри: с дясната ръка се изпълнява Джнана или Чин, а с лявата – другата мудра.

ЗАБЕЛЕЖКА 2: Ефектът на Гиан мудра се засилва, когато показалецът докосне не върха, а първата фаланга на палеца. Най-силно е въздействието, когато нокътят на показалеца докосне основата на палеца.

Дзъ

mudrataМудра на оцеляването

ПРИЛОЖЕНИЕ: Регулира функциите на бъбреците, правото черво и гръбнака. При страх, мъка, депресия. Стимулира личностния магнетизъм, интуицията и ума. Ключ към Муладхара – Първа, Коренната чакра.

Първи вариант: ИЗПЪЛНЕНИЕ (По Тибетския оригинал): Ръцете са върху бедрата, с дланите нагоре. Вдишване: Бавно, през носа. Върховете на палците лягат в основата на кутретата. Останалите пръсти бавно обхващат палците и се затварят в юмрук. Задръжте дъха, докато 7 пъти си повторите на ум „ОМ“. Занимаващите се с духовно самоусъвършенстване ще усетят трептенето в дясното си ухо. Издишване: Бавно, през носа. Дланите се разтварят, за да „изтекат“ грижите, страховете, нещастието. По-напредналите прибират силно горната част на корема.

ДОЗИРОВКА: До 49 пъти, но най-малко 7. В края се протегнете силно.

Втори вариант: ИЗПЪЛНЕНИЕ: Ръцете се свиват в юмруци и се поставят върху първа чакра, между краката. Палецът е сгънат и скрит под останалите пръсти, докосвайки основата на кутрето.

ДОЗИРОВКА: Без ограничение.

Трети вариант: ИЗПЪЛНЕНИЕ: Палците са свити в юмруците. Може да се държат и в джобовете.

ДОЗИРОВКА: Без ограничение

Макара

makaraХвани живота; улови мига

ПРИЛОЖЕНИЕ: При неудовлетвореност, депресия, отпуснатост; за мобилизиране на силите. Активизира енергията на бъбреците. Действа успокояващо, центрира; дарява чувство за сигурност и увереност. Подкрепя доверието в неизчерпаемостта и безкрайността на живота, както и умението да правим най-добрия избор.

ИЗПЪЛНЕНИЕ: Лявата длан лежи в дясната. Десният палец минава между безименния и кутрето и докосва средата на лявата длан. Левият палец и безименният се докосват. Останалите пръсти на двете ръце са свободни. Ако ви е по-удобно, поставете дясната длан в лявата.

ДОЗИРОВКА: 3 пъти дневно 4-10 минути.

Стълба на небесния храм

Стълба на небесния храмПРИЛОЖЕНИЕ: При депресия, психични разстройства, безизходица, лошо настроение, влошени взаимоотношения, затруднено общуване, объркано съзнание. Дарява сила и единство под контрола на духа.

ИЗПЪЛНЕНИЕ: Десният палец ляга върху нокътя на левия; десният показалец ляга върху възглавничката на левия палец; левия показалец ляга върху нокътя на левия показалец; десният среден ляга върху нокътя на левия показалец; левия среден ляга върху нокътя на десния среден; десния безименен ляга върху нокътя на левия среден; левия безименен ляга върху нокътя на десния безименен. Кутретата са свободно изправени.

ДОЗИРОВКА: 3 пъти дневно по 15 минути.

Шапка шакя-муни

ШапкаПРИЛОЖЕНИЕ: Съдова патология на главния мозък. Нарушена мозъчна дейност. Депресия. Дарява просветление.

ИЗПЪЛНЕНИЕ: Палците са изправени и допрени. Показалците са сгънати и допрени. Средните пръсти са изправени и допрени. Безименните са сгънати и допрени. Кутретата са изправени и допрени. Дланите са допрени в китките.

ДОЗИРОВКА: 3 пъти дневно, по 15 минути.

Мудра, сваляща депресията

мудра сваляща депресиятаАко имате депресия, тази мудра ще ви помогне да я преодолеете. Трябва да я изпълнявате по 11 мунути всеки ден в продължение на седмица. Тази мудра е много ефективна. Благодарение на особеното положение на ръцете, дланите и палците, целителните вибрации се насочват в мозъчните центрове, които активизирайки се, са способни да изведат човек отвъд болестното му състояние. Мудрата въздейства на Анахата (сърдечния център), Вишудха (гърлото) и Аджна (третото око). При изпълнение визуализирайте зелено, светло-синьо или индиго. Мантра за мудрата: Хари нам сат нам, Сат нам хари нам Бог е истина в творението. Повтаря се мислено с всяко вдишване.

ИЗПЪЛНЕНИЕ: Седнете, изпънете гръбнака. Съединете ръцете на нивото на гърдите отзад на гърба. Пръстите са изправени напред, ставите се докосват. Палците сочат надолу. При изпълнението на тази мудра ще изпитвате силно напрежение в раменете и в задната страна на ръцете.

ДИШАНЕ: бавно и дълбоко. Задръжте позата 11 минути и ще забележите как с всяко вдишване настроението ви се подобрява.

Прилагането на йога, мудри, дишане, утвърждения, и промяна в хранителният режим едновременно с употребата на ПОЛАРИС ДИСК могат да допринесат до благополучното отстраняване на така неприятното неразположение. Уникалният продукт е производство на д-р Дино Томич по схеми на Никола Тесла и Лаковски, който генерира жизнена енергия от пространството около нас и ни дарява със здраве и жизненост. Прилагайки ПОЛАРИС ДИСК не пропускайте да се консултирате с компетентен енергиен психотерапевт, диетолог, йога инструктор. Комбинацията Диск + спорт + хранителен режим + промяна на мисли и модел на поведение = ще Ви дарят отново с живеца, който така искрено желанието да възвърнете. ПОЛАРИС ДИСК работейки на енергийно ниво спомага възстановителните и регенеративните процеси в организма ни да започнат, успокоява ума и стомаха (слънчевият сплит, който нормално е блокиран), което път от своя страна освобождава енергията необходима за възстановяването на засегнатите органи. Просто поставете диска върху описаните в упътването чакри, за да може да се балансират и да помогнат на организма да започне регенерацията си. Едновременно с това, помощта на физическо ниво с упоменатите методи и специалисти ще допринесе все повече за възстановяването и премахването на това така нежелано състояние.

 

„Майка ми разбираше човешката природа по-добре и никога не ме мъмреше. Тя знаеше, че човек не може да бъде избавен от глупостта си чрез усилията на друг или чрез наказания, а само чрез задействане на собствената му воля.“ – Никола Тесла

N.Tesla

ЗАПОМНЕТЕ!

ТЯЛОТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НАШИТЕ МИСЛИ!

За повече информация за диск ПОЛАРИС кликнете тук, консултация и поръчки се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук. 

ПОЛАРИС ДИСК – ИЗБОРЪТ ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ!

Коментарите са затворени