Ревматоиден Артрит (РА) и Остеоартрит – Опорно-Двигателен Апарат – Приложения на ПОЛАРИС диск

В

 

В днешната статия продължаваме с неразположенията свързани с опорно-двигателния апарат, една доста наболяла тема при много от нас, които се стараем да намалим и/или премахнем болката причинена от настъпилото неразположение. В тази и следващите статии ще обърнем внимание на различните видове артритни неразположения, поради повишения интерес от нашите потребители.

Какво е Артрит?

Артритът е често срещано, но не добре разбрано заболяване, изразяващо се с болки в ставите. Съществуват повече от 100 различни вида артрит,  в това число инфекциозен, подагрозен, реактивен, посттравматичен, артроза, лупус и други, които имат наподобяваща симптоматика.

При появила се болка в ставата или около нея, която не отшумява за няколко дни е необходимо да посетите вещо лице за консултация, за да разберете какво причинява болката, след което е сравнително по-лесно да се намери правилното лечение за определеното състояние.

Ставните болки са основно срещани при артрит. Днес ще публикуваме приложенията на ПОЛАРИС ДИСК при едни от най-често срещаните форми на артрит като: Ревматоиден Артрит (РА) свързан с възпалителен процес, и Остеоартрит – свързан с износване на ставите. И двата вида са изразени със ставни болки, които може да се проявят в коленете, китки и др.

Какво причинява артрит?

Ако зададем този въпрос на специалист в областта, най-вероятно отговора ще бъде, че артрита е наследствен в комбинация с нездравословен начин на живот. Например, ако в работата Ви се изисква да носите тежки предмети, това ще допринесе за износването на хрущялите на ставите (коленни, тазобедрени, на ръцете, и др.)

Всъщност специалистите знаят, че артрита може да бъде причинен от алергична реакция към определени храни, но проблема е, че в повечето случаи тази информация ни се спестява. Към някои от храните, които нормално са в менюто ни като: захар, кофеин, преработени храни, алкохол, картофи, домати, животински мазнини, и други е възможно да имаме непоносимост. Въглехидратите и мазнините са известни с това, че ферментират в тялото, което е предпоставка за развитието на Candida albicans, вредни бактерии, гъбички и паразити. Дори токсичните субстанции в околната среда като пестициди, оцветяване на плодовете и консервантите в храните, както и хлор и флорид във водата биха могли чрез навлизането си в кръвопотока да отключат артрозна реакция на организма.

Защо алергиите биха могли да засегнат ставите при едни хора, а при други не? Това е, защото всеки индивидуално има различни слаби зони. Ставите, мускулите и ставните връзки в тялото споделят нервни центрове с различни органи, следователно засягането на определен орган може да афектира свързаната с него става. Дори емоционалния шок или травма, като страх, напрежение, стрес,  неудовлетвореност, чувство за вина, и гняв преминават през мозъка. Той не е в състояние да задържи тази информация и я насочва към определения орган. Когато този орган стане хронично претоварен и слаб, той сигнализира през тялото тревога чрез нервната система. В тези моменти обаче, сме нормално твърде заети, разтревожени или разстроени, за да обърнем внимание на предупредителните му знаци.

В алтернативната и народната медицина тялото се разглежда и енергийно. При възникване на заболяване, имаме някаква причина, която е причинила огромно източване на енергийните резерви и имунната система на организма. Естествените защитни сили намаляват и дори спират, като в този момент се отваря врата за нахлуването на токсини, вируси и бактерии. Защо се получава това?

Много от нас не разбират, че всяка мисъл, дума или действие, които изричаме и/или извършваме през живота си предава, чрез етерната и нервната система на всеки орган, клетка и молекула на тялото. Енергийната ни система работи в частност с нашите избори и действия. Ако те не са в съответствие с убежденията ни, целите и ценностите, резултатът ще бъде физически или химически дисбаланс в организма.

На подсъзнателно ниво ние се движим в посока, която вътрешно знаем, че е „нашият път“. Когато, по някаква причина, ние се отклоним от този път, нашето вътрешно Аз започва да работи срещу нас, насочвайки ни да погледнем вътре в себе си, да анализираме и разберем това, което старателно избягваме, отричаме или се съпротивляваме да видим. Ако откажем да слушаме вътрешния си глас, тогава ставаме тревожни, стресирани и измъчвани от страх и объркване. Когато отричаме това, което чувстваме, ние чувстваме в капан и ставаме нестабилни и не заземени. Вижда живота хаотичен.

При случаите на артрит не се чувстваме сигурни в коя посока трябва да поемем. Зоната която е най-засегната в енергийното тяло са меридианите на черния дроб и жлъчния мехур. Енергията на черния дроб е тази, която планира следващата ни стъпка и посоката, която трябва да поемем. В него се помещава вината и загрижеността на най-висшето ни Аз. Вината би могла да ни направи изключително зависими от друг, където всяко решение трябва да е взето след консултация с нашия „ментор“. Сякаш не вярваме на собствения си творчески израз; може би като дете не ни е било позволено да вземаме свои собствени решения и сега като възрастен ни е трудно да решим проблемите си конструктивно и градивно. Започваме да се чувстваме като некадърен човек, като се само-наказваме с храна и алкохол, за да запълним зейналата дупка на неудовлетвореност. Както се досещаме, че макар и да си мислим, че тези субстанции ни помагат, тъкмо обратното, те  ни правят по-стресирани и раздразнителни. Черния дроб се претоварва, което намалява способността му да пречиства тялото от токсините. В следствие храносмилателната ни система се разстройва, работата на червата се забавя, изпивайки енергията ни.

Жлъчния мехур е първият орган, който реагира при тревога и гняв. Ако черния дроб и жлъчката са извън равновесие, това се пренася в тялото и емоциите ни. Често се усещат резки промени в настроението, като оттегляне, след което реагираме гневно, неудовлетворено и т.н.

При артрит, хрущяла, който покрива краищата на костта има високо съдържание на костта, както и гелоподобен протеин, наречен колаген. При наличен дисбаланс на двете съставки, ставите стават стресирани, възпалени и се повреждат. Имайки предвид това, можем да направим извода, че вътрешния ни свят е основният източник на всичко, което ни се случва във външния свят.

И тук ще споделим цитати от две известни авторки, които описват връзката на нашите емоции със заболяванията, които си причиняваме.

Според Луис Хей – „Артритът е заболяване появяващо се, когато моделът на поведение е свързан с критика. На първо място, критиката към себе си, и след това – критиката към другите. Хората с артрит, често привличат много критика, защото това е техният модел, а именно, да критикуват. Имат склонност към перфекционизъм, като изпитват нуждата да бъдат перфектни във всяка ситуация и по всяко време.“

А според Ина Сигъл, „Гняв и негодувание от миналото. Чувство за вина, угризение и срам. Трудно ви е да простите на себе си и на другите. Оплаквате се от живота. Тревожите се, но не желаете да предприемате промяна. Чувствате се блокирани и ограничени.“

Какво е Остеортритът?

Този вид артрит се дължи на износване, скъсване или травмиране на ставите. Симптомите са типично свързани със скованост и болки, които са предизвикани от триенето им  след увреждането на хрущяла (тъкан, покриваща краищата на костите). Остеоартритът се подразделя на първичен, когато определената ставна връзка е прекомерно използвана. И вторичен, когато се дължи на затлъстяване, което прилага по-голямо тегло върху ставите и спомага за тяхното износване, също причини са спортни травми, физическо обездвижване, възпаления от други заболявания като Ревматоиден артрит.

Какво е Ревматоиден артрит?

Това заболяване е определено като автоимунно от класическата медицина и е също често срещано заболяване като остеоартрит. При този случай, имунната система атакува ставите и други части на тялото. Симптомите са най-често свързани с болка, умора, и подуване на ставите, често придружени с възпалителен процес.

Въпреки, че има различни видове артрит, обикновено има общи черти. При пациенти страдащи от остър артрит, основната (коренна) чакра е енергийно слабо активна. Тази чакра контролира и захранва костната и мускулната система, като влияе върху ставите.  Чакрата на пъпа, чакрата на слънчевия сплит, на черния дроб, и на далака, както и самия орган далак, обикновено са засегнати. С други думи, ниско разположените чакри са засегнати.

При пациенти страдащи от артрит са засегнати следните чакри:

 • Чакра на слънчев сплит
 • Чакра на далак
 • Чакра на пъп
 • Коренна чакра

В по-голяма част от случаите недобрата работа на чакрата на слънчевия сплит, дължаща се на продължителни отрицателни емоции, довежда до влошаване на работата на основната чакра, чакрата на пъпа и чакрата на далака, което се проявява като остър артрит.

Като цяло прилагането на ПОЛАРИС диск и неговото активно енергийно действие може да бъде изключително ефективно при лечението на леки и тежки форми на артрит. Чакрите на слънчевия сплит (предна и задна) е необходимо да бъдат балансирани с диска. Благодарение на жизнената енергия, която ПОЛАРИС диск предава чрез себе си, гореспоменатите енергийни центрове биват захранени, което им позволява да бъдат балансирани и всички органи добре енергизирани.

 

2

Приложение на ПОЛАРИС ДИСК при ДЕГЕНЕРАТИВЕН АРТРИТ – ОСТЕОАРТРИТ

Както вече знаем, коренната чакра е тази, която е отговорна за контрола и захранването на костната система, като в нея се включват и ставите. С възрастта, коренната чакра, а също и другите чакри губят своята приспособимост и постепенно биват блокирани (благодарение на различни фактори като – обездвижване, възприятия на човек, и т.н.). това се проявява като изкривяване на гръбначния стълб и разрушаване на ставния хрущял. Поради тази причина при възрастните хора счупените кости заздравяват много бавно. Коренната чакра, чакрата на пъпа, чакрата на слънчевия сплит и далака обикновено са засегнати, както споменахме по-горе.

 1. Приложете ПОЛАРИС диск според описанието в опаковката на диска ежедневно между 2-4 седмици, може и повече в зависимост от индивидуалният случай. След това може да намалите сесиите на всички чакри на 3 пъти седмично.
 2. Допълнително, диска да бъде поставен в областта на засегнатата става (крак, ръка). Основен фокус в началото на приложението да бъде върху афектираното място, като диска може да бъде приложен за продължителен период от време върху болезнената и/или възпалена локация. Повечето от нашите потребители прилагат директно върху ставата диска закрепен с превръзка, която им позволява да спят с него. Приложението на диска да бъде ежедневно върху засегнатата става, докато не настъпи подобрение, после може да намалите приложението на 3 пъти седмично.
 3. Препоръчително е да се правят допълнителни сесии с диска при възможност за хармонизиране на:
 • Коренна чакра (време според упътването)
 • Чакра на пъп (време според упътването)
 • Предна и задна чакра на слънчев сплит (време според упътването)
 • Чакра на далак (време според упътването)
 • Горните чакри като чакрата на сърцето, на гърло, второстепенна чакра на тила, на третото око и коронната чакра се захранват с диска, за да бъде осъществен един пълноценен баланс. (време според упътването)

Приложение на ПОЛАРИС ДИСК при РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

Тук са засегнати коренната чакра, чакрата на пъпа, предна и задна чакри на слънчев сплит. Черния дроб и далака са затлачени с тежка енергия. В повечето случаи ревматичния артрит е с емоционален произход. Чакрата на слънчевия сплит не работи добре, което влияе на основната чакра, черния дроб и далака. Според класическата медицина, ревматичния артрит е възпаление на вътрешната (синовиална) мембрана на ставата, което дългосрочно уврежда ставния хрущял.

 1. Приложете ПОЛАРИС диск според описанието в опаковката на диска ежедневно между 2-4 седмици, може и повече в зависимост от индивидуалният случай. След това може да намалите сесиите на всички чакри на 3 пъти седмично.
 2. Допълнително приложете диска в областта на предна и задна чакра на слънчевия сплит и черен дроб, коренна чакра, чакра на пъп, и чакрата на далака.
 3. Приложете диска директно върху засегнатата става и също захранете второстепенните чакри на засегнатия крак и/или ръка
 4. Горните чакри като чакрата на сърцето, на гърло, второстепенна чакра на тила, на третото око и коронната чакра се захранват с диска, за да бъде осъществен един пълноценен баланс.

Затова ПОЛАРИС диск се прилага при всичките описани е приложението чакри, за да може да работата на организма да се подпомогне на енергийно ниво, и от там тялото да отключи процеса на регенерация, след като ПОЛАРИС диск е спомогнал за работата на парасимпатиковата нервна система.

Отзивите на нашите клиенти след приложението на диска са изключително добри при неразположения свързани с костно-ставната и мускулна система. Всеки един от тях след прилагането на диска от няколко минути до преспиване с диска чувстват облекчаване и дори премахване на болката. В допълнение към лечението е препоръчително да анализирате моделите на поведение и мисловните модели, които са спомогнали за развитието на неразположението. Затова може да се свържете с вещи специалисти в областта на хранене, енерго-психотерапевт, физиотерапевт/кинезетерапевт относно необходимите движения за поддържане на тялото, и др.

 

„Майка ми разбираше човешката природа по-добре и никога не ме мъмреше. Тя знаеше, че човек не може да бъде избавен от глупостта си чрез усилията на друг или чрез наказания, а само чрез задействане на собствената му воля.“ – Никола Тесла

N.Tesla

ЗАПОМНЕТЕ!

ТЯЛОТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НАШИТЕ МИСЛИ!

За повече информация за диск ПОЛАРИС кликнете тук, консултация и поръчки се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук. 

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава

 

 

Коментарите са затворени