Простатит и Доброкачествена Простатна Хиперплазия (ДПХ) – ПОЛАРИС диск Приложение

Простатита и доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ)са две неразположения свързани с уголемяване и отичане на простатата – това е малка жлеза намираща се под пикочния мехур при мъжете. Простатит (възпаление на простатата) може да бъде проявено в остра (краткосрочно) или хронична (дългосрочно) форма, която може да има бактериален и небактериален характер, имащи различни по характер причини. Разликата между хроничният бактериален и небактериален простатит е, че при бактериалният – възпалението е причинено от бактерии, докато при небактериалният – има наличие на завишен брой левкоцити, което означава, че е налице възпалителен процес на простатната жлеза. Докато Доброкачествената Простатна Хиперплазия (ДПХ) е клетъчно разрастване дължащо се на хормонален дисбаланс и напредване на възрастта според класическата медицина, като е характерно при мъжете над 50 годишна възраст.

Острият простатит нормално се дължи на инфекция. Проявява се сравнително бързо и е доста болезнено изразен. Симптомите са доста силно изразени и се налага незабавно лечение, понякога се налага прилагането на антибиотици за овладяването на състоянието.

Хроничната форма на простатит и ДПХ, нормално не са причинени от инфекция и се проявяват бавно с времето. Симптомите, които обикновено са налице са:

  • Трудност при започване и спиране на уриниране.
  • Болки и парене по време на уриниране
  • Често уриниране
  • Кърваво оцветяване на спермата
  • Болки в слабинната област, в областта между анус и скротална торбичка, тестиси, полов член, ниско в кръста.
  • Чувство, че пикочният мехур не е напълно изпразнен след уриниране и т.н.

Възможно е да има проява на болка варираща от тъпа болка до силно изразена такава.

Лечението в класическата медицина включва болкоуспокояващи, алфа-блокери спомагащи за релаксирането на мускулите и дори антибиотици (при остри форми), макар, че при хроничната форма нормално не е в бактериален характер. Както вече сме запознати и изпитали на свой гръб – тези лекарствени средства и методи на лечение имат своите странични ефекти с времето. Понякога сравнително драстични методи за лечение са прилагани като операция на простата, като крайна форма на лечение.

Националната здравна служба във Великобритания споделя на сайта си, че лечението на хроничната форма на възпаление на простатата може да бъде трудно, защото се знае малко за това, какво всъщност го причинява.

Доброкачествената простатна хиперплазия се определя от класическата медицина като нормална при мъже над 50, и е прието, че е нормална част в процеса стареене. ДПХ е породена от хормонален дисбаланс и растеж на клетки.

За щастие китайската медицина и ПОЛАРИС диск могат да предложат много в лечението на простатит и доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ). Разбира се, диагнозите са индивидуални, както лечението на страдащия е индивидуално. Симптомите на простатит варират доста при различните мъже, което означава, че е от изключително значение да се намери точната причина създаваща дисбаланса, и да се подходи специфично.

Според природолечението важни фактори, на които се дължат проблемите с простатата са стресът и начинът на живот, както и храните богати на животински белтъчини и наситени мастни киселини. В китайската медицина се вярва, че проблемите с простатата се дължат на отслабване на меридиана на бъбреците, тъй като те я снабдяват с енергия – ето и къде се намира меридиана – кликнете тук.

На енергийно ниво – засегнатите центрове са: Сакрален (втора чакра) и Коренна чакра (първа). За подсилване на работата на тези центрове е препоръчително да се практикуват следните утвърждения:

  • Сакрален център – „Аз съм чувствителен мъж, който умее да живее и да споделя с другите“
  • Коренна чакра – „ Живота ме подкрепя напълно. Аз и семейството ми получаваме всичко, от което имаме нужда“

И отново, ще разкажем и за емоционалните причини свързани с проблемна простата. Простатата е свързана с усещането за сила и способност. Проблемите често се наблюдават при по-възрастните мъже, които са започнали да стават по-нечувствителни и неудовлетворени от своята сексуалност. Много мъже на тази възраст се чувстват неоценени, импотентни, объркани – започвайки да търсят по-млади жени или просто се отказват от всичко. Половият живот отразява вътрешните ни чувства.

Приложение за лечение с ПОЛАРИС ДИСК

тялоПричината за увеличената простата може да бъде натрупване или изчерпване на енергия в половата чакра, както слаб меридиан на бъбреците.

Стъпки:

  1. Приложете ПОЛАРИС диск според упътването в опаковката на диска за общо балансиране на всичките описани там енергийни центрове, спазвайте времетраенето за главните чакри, като прилагате ежедневно през първите 2-4 седмици и след това може да разредите на 3-4 пъти седмично. Отново, слушайте тялото си, може ежедневното прилагане да бъде приложено и за по-дълъг период от 4 седмици според зависи състоянието на страдащия.
  2. В допълнение към ежедневното балансиращо прилагане положете диска на следните места – 3 пъти седмично:
    1. Полова чакра – допълнителна сесия от 15 минути – ако тялото Ви поема без проблем енергията може да увеличите времето до 3-4 часа, след което си направете почивка от 1-2 часа преди отново да сложите диска.
    2. Чакра на пъп и коренна чакра – по 15 минути на всяка – като коренната чакра влияе директно на простатната жлеза – при всяка възможност, когато четете, когато се храните, когато шофирате, когато гледате телевизия – сядайте на диска – така ще захранвате първа чакра. Прилагайте от 5-15 минути, като може дад се увеличи времето, но след определената сесия да се направи почивка.
    3. Предна и задна чакра на слънчев сплит – да се прилага там в допълнение към ежедневното балансиращо прилагане – по 15 минути на чакра

Съпътстващи препоръки към лечение

Спорт – например йога, наблягайки на упражнения за разтягане най-вече в тазовата област.
Мудри

  • Маха ( Голямата мудра на таза ) ПРИЛОЖЕНИЕ: При болки и спазми в областта на таза: болезнена менструация, вяла дейност на червата, спазми; възрастови оплаквания: слабост в пикочния мехур, простата, ануса; хемороиди. Може да се практикува и в тоалетната.Подкрепя оптимизма и надеждата, търсенето на радост и в най-трудната ситуация. Подкрепя осъзнаването и осмислянето, откриването на нови пътеки. ИЗПЪЛНЕНИЕ: Първи етап: Кутретата на двете ръце се събират с палците. Безименните се допират с върховете си. Средните и показалците са леко опънати. Продължителност: 10 вдишвания и издишвания. Втори етап: Безименните на двете ръце се събират с палците. Кутретата се допират с върховете си. Средните и показалците са свободни. ДОЗИРОВКА: При необходимост, или 3 пъти дневно по 7 минути.

Маха мудра

Йога пози (може да намерите позите по имената в интернет)

  • Baddha Konasana
  • Virasana
  • Supta Padangusthasana
  • Janusirsasana
  • Dhanurasana
  • Biparitkarani Mudra

Други упражнения спомагащи справянето със симптомите са:

  • Упражнения на Кегел
    • Представете си, че стягате мускула в областта на тазовото дъно и се стараете да спрете да уринирате
    • Задръжте стегнато за 2-3 секунди и отпуснете
    • Повторете упражнението 3-12 пъти дневно

Изключително важно е да се знае, че при прилагането, на което и да било упражнение в следствие, на което страдащият е изпитал болка – той трябва да спре на момента с тези упражнения и да се посъветва със специалист в областта дали прави упражнението правилно.

Йога упражненията да бъдат практикувани според индивидуалните способности. С практиката позите стават все по-лесни за прилагане и практикуване.

 

Едновременно с това, е препоръчително да се посъветвате със специалисти в сферите на йогата, психотерапевт, диетологията, за да може да си помогнете с правилни насоки и промяна на старите навици довели Ви до това проблематично състояние.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!

ТЯЛОТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НАШИТЕ МИСЛИ!

За повече информация за диск ПОЛАРИС кликнете тук, консултация и поръчки се обадете на 0886 777 126, за поръчки кликнете тук.

 

ПОЛАРИС ДИСК – ИЗБОРЪТ ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ!

 

Коментарите са затворени